vineri, 13 decembrie 2013

Domnule Tadici, vrem pe podium, vrem aurul mondial! România-Cehia, scor 29-23, la Campionatul Mondial din Serbia!

Naţionala de handbal feminin a României -  (printre puţinele naţionale româneşti cu care ne mândrim ( alături de gimnastica şi scrima feminină! ) a învins, vineri, 13 decembrie,  la Novi Sad, reprezentativa similară a Cehiei, cu scorul de 29-23 (14-7) în ultimul meci din grupa D, pe care o încheie pe locul secund, urmând a întâlni în optimi formaţia de pe locul trei din grupa C.
Marcatoare:
România – Neagu 5 goluri, Marin 4, Pintea 3, Dincă 3, Chiper 3, Buceschi 3 (foto), Nechita 2, Pîrvuţ 1, Brădeanu 1, Ardean-Elisei 1, Perianu 1, Ciuciulete 1, Ţăcălie 1
Cehia – Luzumova 4 goluri, Keclikova 4, Knedlikova 3, Chrenkova 3, Kutlvasrova 3, Cerna 2, Vitkova 2, Hrbkova 1, Salcakova 1.
Jucătoarea meciului a fost aleasă portarul României, Paula Ungureanu de la HCM Baia Mare, premiată de către IHF.
Tot azi, în grupa D s-au mai disputat partidele Tunisia-Australia 25-15 şi Ungaria-Germania 26-27.
Ca urmare, Germania încheie pe locul I, neînvinsă, cu 10 puncte, urmată în clasament de România, cu 8 puncte, Ungaria, cu 6 p. şi Cehia, cu 4 p.  – toate fiind calificate în optimi – plus Tunisia, 2 puncte, pe locul V şi Australia, 0 puncte, pe locul VI.
Meciurile din optimile de finală sunt programate în data de 15-16 decembrie, la Belgrad şi Novi Sad. Partidele din sferturile de finală vor avea loc în 18 decembrie, în aceleaşi oraşe, iar semifinalele şi finalele pentru medalii, în 20 şi 22 decembrie, la Belgrad.

P.S.  Poate se îndură cineva cu putere de decizie în mass-media românească şi NU LASĂ TOTUL LA PUTEREA BANULUI şi transmit finala CM de handbal feminin pe un canal TV accesibil românilor,  în cazul în care fetele lui Tadici joacă finala! E doar Crăciunul, nu?!


                                                                          Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu