marți, 28 octombrie 2014

Căutări disperate la Copalnic Mănăştur. Poetul Gheorghe Pop DeMireş este căutat de familie, pompieri, jandarmi şi săteni

Gheorghe Pop, cunoscut in lumea literara ca Gheorghe Pop DeMires, a disparut din Copalnic Manastur (unde locuieste de putina vreme) in ziua de 17 octombrie 2014. Atunci a fost vazut pentru ultima data, in jurul pranzului.
Fiica lui, Georgiana Pop, spune ca a revenit din Anglia dupa ce a auzit de disparitia lui si a inceput cercetarile. Asa a aflat ca tatal ei a mancat, ca de obicei, la un restaurant din localitate si imaginile de pe camera de luat vederi ale localului il arata plecand la ora 13.40.
Barbatul avea in mana un toporas, pe care il cumparase atunci. Ca sa mearga pana acasa avea de trecut raul Cavnic. Avea obiceiul sa traverseze prin rau, ca sa scurteze din drum. Era incaltat cu cizme de cauciuc si se banuieste ca asa a incercat si in ziua in care a fost vazut pentru ultima data.
“Singurul indiciu pe care il avem e ca a fost gasit toporul pe marginea raului. Dar nu se stie daca a apucat sa intre in rau sau nu. Drumul pana acasa dura 20 de minute. Il astepta un prieten, dar tata nu a mai aparut”, spune fiica barbatului disparut.
Azi dimineata, membri ai familiei, insotiti de jandarmi, pompieri si localnici, au inceput o actiune de cautare, pornind din centrul comunei Copalnic Manastur si mergand apoi pe malurile raului.
“Pot sa va marturisesc, ca sufletele noastre, a familiei si apropiatilor, sunt indurerate de absenta tatalui meu, este un om sensibil dar luptator si inainte sa dispara era foarte fericit in locul in care s-a mutat. El iubeste viata si speram sa ne mai bucuram de prezenta lui odata ce il gasim, asa cum am facut-o si pana acum. Doresc doar sa mai mentionez ca <<Prietenii, la nevoie se cunosc!>> Va asteptam dimineata! Multumim anticipat!”, a postat pe pagina de Facebook fiica sa, incercand sa atraga cat mai multi participanti la aceasta actiune.
“Orice indiciu este bun, orice obiect gasit care apartine tatalui meu: o cizma, palaria, orice… Ii rugam pe cei din localitatile invecinate sa ne sprijine in cautarea tatalui meu”, face apel Georgiana Pop.
Gheorghe Pop era originar din Miresu Mare, a lucrat in minerit, domeniu din care a iesit la pensie. Anul trecut a lansat volumul de poezii “Ce-a vrut sa spuna autorul?”, unde a adunat carti scrise in memoria sotiei sale, care a decedat acum patru ani.
ACTUALIZARE
Pompieri, jandarmi si satenii au cautat kilometri intregi de-a lungul raului Cavnic, pe ambele maluri. Cautarile lor nu au avut rezultat.
“Personalul ISU a participat astazi la cautarea unei persoane disparuta de aproximativ 11 zile. Subofiterii au cautat persoana in zona Copalnic Manastur unde se pare ca aceasta ar fi disparut”, spune lt. Oana Gonczi, purtator de cuvant ISU Maramures.
Localnicii care participa la cautari nu stiu care va fi rezultatul acestora. Spera sa il gaseasca pe barbatul disparut, indiferent daca acesta este viu sau mort. “Tragem speranta macar sa il gasim sub orice forma, chiar daca e viu, chiar daca este mort dar macar sa stim, pentru ca sunt prea multe zile de cand s-a intamplat aceasta disparitie si foarte putine lume l-a vazut ultima data. Chiar aici a fost surprins de camera de supraveghere dupa care nu se mai stie absolut nimica”, spune unul dintre localnici.
La momentul disparitiei, poetul Gheorghe Pop DeMires era imbracat intr-o geaca de culoarea inchisa, pantaloni de trening si incaltat cu cizme de cauciuc de culoare neagra. Avea pe cap o palarie si purta ochelarii de vedere. Preluare http://www.actualmm.ro/cautari-disperate-la-copalnic-manastur-poetul-gheorghe-pop-demires-este-cautat-de-familie-pompieri-jandarmi-si-sateni-imagini-camera-supraveghere/
Foto: Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu