marți, 28 octombrie 2014

Despărţire – Cuplul Rozi - Rabă, despărţit în lumea artistică, s-a destrămat şi în cea reală. Rozi a murit azi-noapte!

 Pe la inceputul anilor ’90, TVR Cluj realiza o emisiune de divertisment care a fost cotata multa vreme drept cea mai buna emisiune de acest gen din România. Pionii de baza ai emisiunii erau Rozi si Raba, un cuplu in care cei doi aveau caractere diferite: el era prostovan, ea dominatoare.
Culmea era ca niciunul dintre cei doi nu aveau studii de actorie. Raba mai activase pe scena in timpul studentiei, in cadrul brigazii BUM, a Facultatii de Mecanica din Cluj-Napoca, dar Rozi era… casiera la TVR. Actrita Rozalia Rus a fost descoperita in timpul unei farse facute de Constantin Trofin (scenarist, regizor, actor in emisiune si… director adjunct al TVR Cluj in acei ani) lui Catalin Stefanescu.
Farsa a fost filmata cu o camera ascunsa si talentul casierei a fost apoi folosit in emisiune, devenind una dintre cele mai simpatice si simpatizate femei din România acelor ani. Succesul emisiunii a dus la transformarea ei dintr-o emisiune lunara intr-una saptamanala si apoi la mutarea ei la o televiziune bucuresteana.
Ziardecluj.ro a anuntat ca, azi-noapte, Rozi a murit, dupa o grea suferinta. Cealalta jumatate a cuplului, Raba, (Claudiu Racz) a declarat, pentru Emaramures, ca a fost consternat de moartea fostei partenere de cuplu. Cei doi au pastrat legatura dupa ce emisiunea a iesit din grilele televiziunilor, au mai avut aparitii pe scene, au mai realizat o emisiune de Craciun la TVR Cluj dar apoi cuplul s-a despartit pe plan artistic. Au pastrat insa legatura, dupa cum spune Raba: “”Ne sunam, ne vizitam, am stiut de boala ei”, spune Raba.
Multa vreme dupa ce emisiunea nu a mai fost difuzata, Raba era intrebat, oriunde se ducea, unde e Rozi. Multa lume chiar credea ca sunt casatoriti si in realitate.
Raba isi aduce aminte cu drag de vremurile cand filmau impreuna si cand multe momente haioase nu puteau fi date pe post, fiindca Rozi nu se putea abtine si izbucnea in ras. “A fost o persoana vesela, ne-am simtit bine la filmari. Improvizam, nu urmaream intrutotul scenariul si Rozi radea de nu mai putea, se spargea de ras. Nu se putea opri din ras si trebuia sa reluam scena”, spune Raba.


                                                                              IOAN BUDA TETU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu