luni, 11 aprilie 2016

Cinci alimente care te ajută să învingi oboseala

Odata cu venirea primaverii multe persoane resimt o senzatie permanenta de oboseala. Stresul si schimbarile de temperatura isi pun amprenta asupra sanatatii noastre. Va prezentam 5 alimente care te pot ajuta in combaterea oboselii.
1. Fulgi de ovaz
Incepe ziua cu un mic dejun format din iaurt si fulgi de ovaz. Este o masa hranitoare si sanatoase si va ofera rapid un impuls de energie.
2. Iaurt
 Cel mai mare avantaj al iaurtului este ca il poti consuma in orice moment al zilei. Contine proteine, calciu si vitamina D. Adauga peste iaurt miere, nuci, fructe proaspete sau uscate si te vei bucura de o gustare sanatoasa si satioasa!
Probioticele din iaurt sunt de mare ajutor pentru buna functionare a sistemului intestinal.
3. Spanac
 Spanacul se gaseste din plin pe tarabele din piete. Deoarece este bogat in fier, este excelent pentru combaterea starii de moleseala. Puteti adauga frunzele de spanac in sandwich-uri, supe sau smoothie-uri. Incearca la micul dejun acest smoothie verde!
 4. Fructe oleaginoase
 Nucile si migdalele reprezinta o gustare sanatoasa la birou. Datorita continutului de acizi grasi omega 3, aceste alimente ajuta la combaterea oboselii.
5. Fasole
 Fasolea alunga oboseală, starea de slabiciune si de lesin prin continutul de magneziu si carbohidrati.


                                                                                          dr. Iulian COZA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu