duminică, 29 ianuarie 2017

Marşuri în ţară şi diaspora împotriva ordonanţelor date de Guvernul Grindeanu

Zeci de mii de români au iesit din nou in stradă, duminică, 29 ianuarie, in Bucuresti si in peste 20 de alte orase ale tarii, pentru a protesta fara de incercarile Guvernului de a gratia infractori si a modifica codurile penale, masuri care nu au fost trecute in programul de guvernare si de care ar putea beneficia in primul rand politicienii corupti.
Aproape 10.000 de oameni si-au anuntat participarea pe Facebook la un protest in Piata Universitatii, duminica seara, si la un mars catre CNA, Ministerul Justitiei, Avocatul Poporului si Guvern. Inca 10.000 de oameni au aparut insa la protest, fara sa-si fi anuntat in vreun fel prezenta sau interesul pe retelele de socializare, astfel ca numarul total al protestatarilor din Bucuresti se apropia de 18.000-20.000 de oameni, in jurul orei 18:30.

Oamenii au iesit in strada si in alte 22 de orase din România, printre care: Alba Iulia, Alexandria, Bacau, Baia Mare, Braşov, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Focsani, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Satu Mare, Targu Jiu, Timisoara, Ramnicu Valcea.

Proteste au loc si in diaspora, la Chişinau, dar si la BordeauxBruxelles, Copenhaga, Hamburg, Londra, Paris sau Zurich.

                                                                                          Ziare.com 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu