vineri, 27 ianuarie 2017

Viktor Orban declară o nouă eră în Europa: Nu există un singur popor european, ci doar popoare europene

În loc de societăţi deschise, oamenii vor societăţi democratice în noua eră care “bate la uşa Europei”, a declarat joi, la Bruxelles, premierul ungar Viktor Orban, transmite agenţia de presă MTI.
Chestiunea principală este în ce măsură Europa şi Uniunea Europeană sunt pregătite să se adapteze la această nouă eră, a afirmat Viktor Orban, într-un discurs susţinut la un eveniment organizat de Antall Jozsef Knowledge Centre şi Konrad Adenauer Foundation, scrie agerpres.ro.
Europa este lovită de o criză privind competitivitatea, demografia, securitatea şi politica externă, a subliniat premierul ungar, adăugând că, la capitolul politică externă, Europa abia este capabilă să influenţeze evenimente care au loc în regiune, cum ar fi conflictele din Siria şi Ucraina.
Premierul Orban a insistat că creşterea economică a Europei nu va fi peste 1-2% în următorii ani şi a mai spus că Europa a fost odată relevantă pe plan mondial, după care a devenit o putere regională.
“Europa îşi va pierde statutul de jucător global şi va deveni un jucător regional, iar în curând se va lupta să rămână o putere regională”, a mai declarat Orban.
Premierul ungar a spus totodată că Europa îşi concentrează forţele pe obiective greşite, susţinând că aceasta nu a reuşit să îşi îndeplinească niciunul dintre planuri şi a devenit ‘sclava ideii utopice’ a unei ‘Europe supranaţionale’.
El a afirmat de asemenea că nu există un singur popor european, ci doar popoare europene, adăugând că Europa a fost puternică doar atunci când a avut centre multiple de putere.
“Trebuie să ne pregătim pentru o lume multipolară”, a spus Orban în discursul său intitulat ‘Europa în 2017’. “Nu există un singur model de salvare”, a declarat el, argumentând că în loc de acorduri multilaterale, ar trebui pus mai mult accentul pe relaţiile bilaterale.
“Lucrurile merg prost la Bruxelles, iar direcţia spre care se îndreaptă este greşită”, a mai insistat el.
                                                                                  NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu