marți, 31 ianuarie 2017

Oradea, cel mai sigur oraş din România

Storia.ro <http://www.storia.ro/>, site-ul de imobiliare lansat de OLX.ro in 2016, a desfasurat in perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017 un studiu complex asupra sigurantei vietii in 42 de orase din Romania.
Conform cercetarii Storia.ro, Oradea este orasul cu cel mai ridicat grad de siguranta. Clasamentul continua cu Brasov, Sibiu, Sfantul Gheorghe si Timisoara. Capitala Romaniei se claseaza abia pe pozitia a noua.
Cluj-Napoca este pe locul 3.
La polul opus, orasele desemnate in cadrul cercetarii ca fiind cele mai putin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacau, Calarasi, Targoviste, urmate de Vaslui, Piatra Neamt, Galati si Resita.
La nivel national, cele mai sigure cartiere sunt Grigorescu (Cluj-Napoca), Otopeni (Ilfov), Aviatiei (Bucuresti), Gheorgheni (Cluj-Napoca) si Racadau (Brasov). Cele mai nesigure cartiere sunt: Itcani (Suceava), Brestei (Craiova), Alecu Russo (Bacau), Calea Caransebesului (Resita) si Bora (Slobozia).
Studiul privind siguranta se bazeaza pe evaluarile acordate de romani oraselor si cartierelor in care locuiesc si face parte dintr-un program amplu de cercetare, care se va desfasura pe tot parcursul anului 2017. Printre criteriile de evaluare se numara costul general al vietii, accesul la institutiile de sanatate publica, calitatea mediului inconjurator, curatenia si zgomotul din mediul urban, spatiile verzi, situatia transportului public sau accesul la institutiile educationale.
In link-ul de mai aici <https://www.dropbox.com/sh/kpz3sylra27j0xd/AACkDn2P-q9_BUM2UqADTUoTa?dl=0> puteti consulta si descarca studiul amanuntit si un infographic ce sumarizeaza cele mai importante puncte alte cercetarii comandate de Storia.ro.
                                                                                                                          C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu