duminică, 30 iulie 2017

Cântăreața Marina Scupra a murit la vârsta de 49 de ani!


 Născută pe 24 decembrie 1967, solista Marina Scupra fusese diagnosticată cu cancer în urmă cu câteva luni.

Mirabela Dauer a transmis, azi, 30 iulie, pe pagina sa de Facebook un mesaj: „Te-ai stins prea devreme. Să-ţi găseşti liniştea acolo unde ai plecat să-i bucuri pe îngeri cu vocea ta minunată. Mi-ai împietrit sufletul de durere, dar probabil că Dumnezeu are nevoie de cei buni lângă el... Odihneşte-te în pace, om frumos! Rămas bun, prieten drag!”.

Marina Scupra a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă din Bucureşti, după ce a debutat, în 1973, în emisunea „Prietenii lui Aşchiuţă".

În anul 1981 a participat la „Cântarea României" unde a obţinut menţiune în etapa republicană. În 1984, a primit trofeul Festivalului de la Mamaia, cu melodia „Joc de copii”, compusă de Laurenţiu Profeta, după ce, cu un an în urmă a primit din partea juriului, la acelaşi festival, „Premiul Tinereţii”.

A început apoi colaborarea cu compozitorul Dan Dimitriu, cel care i-a devenit soţ şi cu care a avut doi copii. Unul dintre cele mai cunoscute șlagăre ale artistei, „Drumul meu” (1984), este compus de Dan Dimitriu.

În 1994, a jucat în comedia „Concurs de seducţie”, din distribuţia căreia au mai făcut parte Horia Brenciu şi Tino Furtună.

Marina Scupra a cântat în spectacole ale Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti, iar în 2001 a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Titu Maiorescu”. Era profesoară de canto la Şcoala Populară de Artă din Piteşti şi era recăsătorită cu fostul voleibalist Claudiu Piţigoi, care i-a stat la căpătâi până la ultima suflare a artistei.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!


                                                                                     C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu