luni, 31 iulie 2017

Ministrul Culturii: „Am putea avea peste o mie de proiecte pentru Centenarul Marii Unirii”


 Criteriile pentru Programul national de activitati pentru Centenar, finantate de statul roman, vor fi facute publice saptamana viitoare, iar ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, spera ca in acest program sa fie peste o mie de proiecte, scrie Agerpres.
Potrivit ministrului Culturii, manifestarile pentru Centenarul Marii Unirii si Razboiului de Întregire a Neamului se vor desfasura nu numai in 2018, ci se vor intinde si in 2019 si 2020.
"Nu este o misiune exclusiv a Guvernului, este o sarbatoare a poporului român si suntem convinsi ca toti romanii, indiferent de nationalitate, vor participa la aceste momente de sarbatoare. Prin Departamentul Centenar vom incerca sa centralizam toate proiectele, sa sprijinim finantarea lor, dar fiecare oras, comuna judet, institutie, minister, societate comerciala, fundatie, asociatie este libera sa-si exprime bucuria celebrarii Centenarului avand in Ministerul Culturii un sprijin', a declarat duminica, pentru Agerpres, ministrul Romaşcanu.
Ministrul Culturii a mai spus ca descentralizarea se va face pana la nivel de comunitate si ceea ce se va filtra printr-un set de criterii care se vor face publice saptamana viitoare va trece in Programul national de activitati pentru Centenar, care vor fi finantate de catre statul român.

"Avem deja 13 proiecte stranse, speram sa avem peste 1.000 de proiecte in toata tara pe care sa le avem in program', a mai declarat sursa citată. HotNews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu