joi, 23 septembrie 2021

Dan Diaconu: „ Dragnea redescoperă cât de rentabil e să te rupi de robie și să redevii patriot”

 


Am tot urmărit reacțiile generate de interviul lui Dragnea. Majoritatea covârșitoare a scăldat-o într-un clasic: „la naiba nu ne-a spus decât ceea ce știam”. Pentru mine, totuși, unanimitățile de acest tip mă fac să-mi pun serioase semne de întrebare. Nu oare vorba despre aceleași unanimități care vorbeau despre „coruptul Dragnea”? Nu aceleași unanimități vorbeau despre „efectele devastatoare ale OUG 114”, cea cu plafonarea prețului la gaze și cu taxarea cât de cât normală a gazelor extrase? Și nu aceeași unanimitate tace acum când prețul energiei a explodat? Vedeți, adunarea asta a unanimității mie îmi ridică serioase semne de întrebare. Și-o să vă explic în cele ce urmează de ce.

Într-adevăr, interviul luat lui Dragnea n-a fost cel mai fericit organizat. Muierile alea intrau peste el fragmentând teribil discursul. Dragnea în sine nu e un mare orator. Nu-i capabil să controleze dialogul atunci când e bombardat. Mai mult, ca să fiu și mai tranșant, voi spune că Dragnea nu-i un lider de primă linie. N-o să vedeți niciodată femei leșinând la apariția sa sau bunicuțe – ca-n cazul lui nea Nelu – capabile să se așeze cu noaptea-n cap la coadă la autografe precum în alte vremuri la lapte. Nu-i tipul de lider inspirațional. Dragnea e omul din spate, care face diferența în victoria liderului din linia întâi. El nu trebuie să fie lăsat să ia decizii cruciale deoarece în chestiile tranșante devine ezitant, neavând curajul să „taie coada câinelui”. Cunosc personajul și credeți-mă că știu bine ce spun.

Așadar avem de-a face cu un personaj fără prea multă priză la public. Dar, în același timp, puternic, extrem de eficient când vine vorba de chestiuni organizatorice. Un individ care-a și trecut prin pușcărie absolut aiurea și care, fără doar și poate, are o dorință de revanșă. Iată-ne așadar ajunși la punctul de pornire, anume interviul dat de Dragnea. A fost el banal? Nicidecum! A lovit în moalele capului, de-aia s-au strâns toți să-l conteste. Însă, vă spun cât se poate de clar, că multora le tremură chiloții.

Faptul că a spus cu subiect și predicat că serviciile secrete sunt conduse din afara țării, că această structură care ar trebui să ne apere ne-a făcut captivi prin infiltrarea agenților săi în fiecare partid, sunt chestiuni de o extremă gravitate mai ales atunci când sunt spuse de unul care a fost liderul principalului partid din România. Știam noi oare toate acestea? Cu siguranță da! Ați auzit însă vreun personaj politic important de la noi spunând cu subiect și predicat toate acestea? Fără doar și poate nu! Ați auzit vreun personaj politic de la noi spunând cu subiect și predicat că a fost acaparat comerțul autohton? Nu, n-ați auzit! Ați auzit vreun personaj politic spunându-vă ceva despre prețul real al gazului autohton? Nu! Dragnea v-a spus-o cu subiect și predicat.

Partea frumoasă e că întreg discursul său a avut o dublă țintă. S-a adresat, fără s-o indice, entității obscure cunoscute la noi sub numele „ambasadele”. S-a adresat însă și altora, destul de transparent aș spune. Spre exemplu, în momentul în care ne spune despre Maior că era bețiv – lucru pe care-l știe oricine se uită la el – ținta nu e Maior, care-i un cadavru puțitor. Nu, mesajul e direcționat către Helvig! Când spune că Plăvanul riscă să intre la pușcărie, mesajul e adresat cuiva din spatele dulapului. Și vă spun că e un mesaj nasol!

Faptul că presa a sărit la unison să-i bagatelizeze mesajul, arată teama carea început să bântuie prin subsoluri. Nu din cauza lui Dragnea care, ca om, poate fi anihilat rapid. E altceva, e un vânt a cărui adiere abia se simte, dar care promită să se transforme în uragan. Fac o pauză și revin.

Primul partid al țării este PSD, cu peste 500 000 de membri declarați. Cel de-al doilea este PNL cu 420 000 de membri declarați. Atenție: spun declarați deoarece luăm de bune situațiile pe care le raportează ei. Cu siguranță nici măcar o zecime dintre ei nu-s membri cotizanți! A treia forță politică a țării, AUR, are sub 30 000 de membri din estimările mele. Cealaltă forță politică rămasă, USR, nu cred că depășește 20 000 de membri(estimez sub 15 000, dar las așa ca să fie o cifră rotundă). Partidul lui Dragnea, APP, are în doar două zile aproape 80 000 de membri. Doar astăzi, până la ora 10, erau aproape 1000 de adeziuni(la ora 6 dimineața erau 164)! De unde-au apărut toți acești oameni? O parte sunt de la PSD, însă deocamdată de acolo e vorba doar de membri simpli, sătui de blaturile sterpe ale lui Ciolacu. E vorba de talpa partidului, adică ăia pe care-i trimiți cu afișe și în acțiuni „door to door”. Marea majoritate însă a adeziunilor sunt de la oameni simpli, sătui de lipsa de atașament patriotic a actualei clase politice.

V-ați întrebat ce-i unește pe cei de la putere cu excepția AUR? Lipsa de atașament pentru țară! Ce să-i ceri unui Ciolacu, al cărui prim punct, după capturarea PSD, a fost ruperea brutală de naționalism și orientarea  PSD către linia „ieuropeană”(sic!), adică aia cu LGBT, Cancel Culture, BLM s.a.m.d. Hai să nu ne mai ascundem după deget: așa-zisa stângă modernă e de rit neomarxist, adică exact mână-n mână cu USR(I).

Mișcarea lui Dragnea va provoca o ruptură teribilă în PSD, similară FDSN-ului pe care l-a creat nea Nelu după lovitura de palat a securiștilor. Vă garantez că, dacă lucrurile vor merge înainte, actualul PSD va fi doar un șoricel insignifiant  întrucât chiar și o masă mare a parlamentarilor PSD vor migra la APP. Rețineți ceea ce v-am spus acum! Nu știu dacă ați observat perplexitatea lui Tudose care, pus să-i dea replica lui Dragnea a scăldat-o artistic. Și vă mai spun ceva: elementul de noutate îl va constitui șeful APP, care va participa și la viitoarele prezidențiale și care nu va fi Liviu Dragnea.

Nu știu exact dacă Orban va reuși să rupă PNL din gheara Plăvanului sau dacă va avea puterea să rupă fizic PNL după congres. Presiunile de de-pedelizare sunt imense acolo. Problema e că Orban s-a aflat printre cei care au pedelizat PNL-ul, iar acțiunile sale suferă de „istorie bolnavă și scheleți în dulap”. În sfârșit, nu mă mai aventurez în ceea ce privește teoreticul viitor al acestui cadavru politic.

Revin acum la acea „adiere” despre care vă aminteam. E vorba de o presiune puternică de schimbare, de resetare a întregii politici de la noi. Faptul că pe-aici au fost interzise anumite opinii, că țara a fost condusă tiranic de către serviciile trădătoare, că s-a ajuns într-un punct fără ieșire, pune o presiune imensă, presiune care e impulsionată intern, dar și extern unde a început un adevărat tsunami. Trebuie să vă reamintesc că, după ce în România marxiștii bolșevici veniți pe tancuri au făcut cel mai crâncen comunism din Estul Europei(peste 90% dintre victimele din Est sunt români!), a apărut replica dură în persoana lui Nicolae Ceaușescu, omul care a impus o independență destul de puternică față de Moscova și a reușit să dezvolte țara. Cam într-un asemenea moment suntem acum, cu observația că Dragnea nu este în niciun caz Ceaușescu(o spun mai mult pentru a preveni comentariile aberante)! Nu trebuie însă să ne lăsăm pe-o ureche. În același tsunami își pun speranțele și dușmanii țării. Spre exemplu, Plăvanul se visează președinte(sau Guvernator că tot aia e) al Transilvaniei, o entitate proaspătă, necesară împlinirii teoriei lui Huntington. Așa poate fi explicată apariția statuii lui Bruckental în centrul Sibiului.

Ideea e că o asemenea construcție geopolitică nu poate apărea decât cu complicitatea românilor. Că sunt mulți spălați pe creier o știm. Doar ăia care l-au votat pe Fritz nu pot fi bănuiți că au ceva în cap. Eu unul știu totuși că majoritatea covârșitoare a românilor de acolo respinge o asemenea construcție. Nici zona de business n-ar fi foarte confortabilă deoarece s-ar ajunge ca instantaneu dimensiunea unor business-uri să se reducă de cel puțin trei ori. Însă nu trebuie să uităm că românilor de-acolo, de peste 30 de ani, li se bagă-n cap idioțenii false de genul „Bucureștiul ne ia munca”, în condițiile în care de fapt treburile stau fix invers. Dar să lăsăm controversele.  Repet: o asemenea nebunie nu poate fi făcută decât cu complicitatea românilor de-acolo care, dacă aleg de bunăvoie iobăgia, să fie sănătoși și să-și ducă singuri crucea că nici naiba nu se va mai sacrifica să treacă munții. Personal am încredere că românii încă au toți boii acasă, indiferent de spălarea pe creier care s-a practicat într-un ritm infernal.

Așadar, tsunamiul care urmează va schima întreg relieful politic și geopolitic. Dragnea nu e un inițiator, ci unul care-a mirosit bine și se urcă pe val. La fel ca toți ceilalți care, brusc, redescoperă cât de rentabil e să te rupi de robie și să redevii patriot. Lumea se schimbă radical pe aici. Știu, abia așteptați să mă contraziceți, dar o să vedeți că am avut din nou dreptate!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu