miercuri, 27 octombrie 2021

Cristian Moisoiu: „Ce nu spun autoritățile pentru că nu vor sau nu știu?”


 Ce nu spun autoritățile pentru că nu vor sau nu știu?!

In România, sunt înregistrate azi aproape 6 milioane de persoane cu schema completă de vaccinare anticovid si încă 500 de mii cu prima doză. Să zicem 6,5 milioane.
Mai scădem un mic procent din cei înregistrați cu J&J, pentru că sunt vaccinări fictive pe care șmecherii și le-au aranjat ca să poată circula oriunde fără restricții. Doza singulară făcea mai posibilă această fraudă, de care autoritățile probabil că au știut încă de astă vară, dar au lăsat să se întâmple. Un mic procent, dar, oricum, mai scade din cohorta celor vaccinați.
Așadar, cu un 42% vaccinați si vreo 3 milioane trecuți prin boală (să zicem dublu față de cazurile testate, dar posibil să fie mai multe), se face un total de 9,4 milioane persoane vaccinate si/sau trecute prin boală. La o populație adultă de circa 15 milioane, estimativ, câtă mai este prin țară (și nu 18,5 milioane, cum sunt datele oficiale), asta vine 63% din populația adultă și 50 si ceva la sută din total populație.
Deci, ne îndreptăm spre acel 70% din populația adultă despre care se discuta și care ar trebui să oprească contagiunea. Dacă, (și aici sunt câțiva de dacă) imunitatea obținută prin boală se menține o bună perioadă de timp și dacă vaccinarea încetinește infectarea. Sunt argumente și contaargumente pentru ambele ipoteze.
Poate că 63% nu e ceva extraordinar, ca în țările care declară peste 85% vaccinați, dar nu e nici 30% cât se țipă pe la tv.

Autor: Cristian Moisoiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu