sâmbătă, 30 octombrie 2021

Incoruptibilul Gheorghe Flutur și ARBIDOLUL

Incoruptibilul Gheorghe Flutur, părintele gripei aviare, fără de care nu se mișcă nici o surcică în codrii Bucovinei, cel care a dat dispoziție să fie gazate fără milă zeci, sute de mii, milioane de păsări din curțile oamenilor, cel care dând dovadă de prea mult zel a scris pe vârful obcinilor bucovinene numele președintelui Traian Băsescu în timpul unei vizite oficiale, iar acum, dând dovadă de aceiași slugărnicie să pregătește să scrie pe aceleași obcini, cu litere gotice alcătuite din capetele zimbrilor, numele lui Kaus Iohannis, înscris fie-i numele pe toacă mănăstirii Putna, a trimis potera prin târgurile ceva mai răsărite din Bucovina ca să-i găsească până și în gaură de șarpe pe toți acei tarabagii care vând medicamentul minune numit Arbidol, adus din Ucraina și din Republica Moldova, pe motiv că nu are viza Uniunii Europene.
Poate că nu are, dar în unele state cum ar fi, sper să nu mă înșel, Austria, Germania, Franța, probabil și altele, Arbidolul se găsește în farmacii.
La noi, deși Arbidolul a salvat zeci de mii de oameni, a devenit marfă de contrabandă. Îl recomandă medicii, dar și bolnavii care au trecut prin Covid și s-au vindecat, dar îl scot de pe piață, chiar de pe piața neagră, politicienii gen Gheorghe Flutur, fără să aducă nimic în loc.
Acțiunea lor e cu atât mai aberantă cu cât Arbidolul continuă să se vândă pe sub mână, numai că zilele acestea, după acțiunea Flutur, prețul a crescut de la 50-60 – 70 de lei, la 400 – 500. Iar dacă va crește și mai mult, contrabandiștii îl vor aduce peste graniță, cu acordul tacit al autorităților, inclusiv al domnului Flutur, cu elicopterele sau dronele și-l vor distribui prin piață...

Autor: Nichita DANILOV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu