vineri, 29 octombrie 2021

Rugby. România - Uruguay se dispută în Italia!

 


Programată inițial pentru data de 6 noiembrie, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, partida va avea loc în cele din urmă în Italia, la Verona, pe stadionul din Payanini Center, duminică, 7 noiembrie, ora 15:00 (ora României). Din cauza situației sanitare existente în România în aceste zile, Los Teros au solicitat disputarea meciului într-o locație care să fie cât mai sigură pentru sănătatea jucătorilor în contextul pandemic actual.

Federația Română de Rugby și partenerul media, TVR, va face toate demersurile necesare pentru a transmite această partidă în România, pentru toți suporterii Stejarilor și ai rugbyului românesc.

De asemenea, din cauza situației epidemiologice din România, conform ultimelor măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, care au intrat în vigoare de luni, 25 octombrie, meciul pe care România îl va susține cu Țările de Jos din 13 noiembrie, contând pentru ultima etapă a Rugby Europe Championship 2021, se va disputa fără spectatori.

„Deși nu ne place, înțelegem pe deplin decizia celor de la Uruguay de a nu dori să joace în România pentru că dacă ne uităm pe ultimele statistici legate de evoluția pandemiei, suntem pe locul 1 în Europa la decese și infectări. Este o realitate care poate descuraja pe oricine, de aceea am acceptat propunerea de a juca pe teren neutru, într-o țară care în acest moment controlează foarte bine situația legată de Sars-Cov2. Vedem zi de zi ce se întâmplă lângă noi, cu prietenii și cunoscuții noștri, vedem presiunea care este pe sistemul medical. Trebuie să fim solidari și să încercăm ca toți, prin eforturile noastre unite să oprim această pandemie. Din păcate, și sportul plătește un preț destul de mare, iar în acest moment acest preț este disputarea meciurilor fără spectatori. Pentru Stejari, pentru orice sportiv de altfel ar fi însemnat enorm suportul publicului, al fanilor, însă rămânem cu gândul la acea atmosferă superbă din meciul cu Argentina și sperăm să-i putem avea lângă noi pe fanii noștri, cât mai repede.”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

În ceea ce privește ultimul meci din luna noiembrie, cel cu Tonga programat pentru data de 20 noiembrie, ora 17:30 (în direct pe TVR 1), la București, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, vom reveni cu detalii legate de acesta în funcție de evoluția situației sanitare.


                                                                                              Cristi SOMEȘAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu