duminică, 30 octombrie 2022

Forum de dezbatere a modalităților de recâștigare a încrederii publicului în jurnalism

 


Inițiativa Ithaca, a Fundației Stavros Niarchos (SNF), din cadrul Școlii de Politici Publice și Administrație Joseph R. Biden, Jr., de la Universitatea din Delaware, SUA, lucrează pentru a facilita diferențierea dintre realitate și ficțiune și pentru a evidenția modul în care neîncrederea în mass-media afectează publicul.

Personalul și studenții SNF Ithaca Initiative au dezvoltat și au condus o serie de sesiuni despre încredere și adevăr în mass-media și democrație la Săptămâna Internațională a Jurnalismului din Atena, Grecia, care a avut loc recent. iMEdD (incubator pentru Educație și Dezvoltare Media) este o organizație de jurnalism nonprofit, creată cu donația exclusivă a SNF. Anul acesta, forumul anual a fost un schimb de experiențe, opinii și cunoștințe între jurnaliști internaționali, studenți și organizații media.

Evenimentul s-a concentrat pe cauzele subiacente, consecințele și soluțiile pentru recâștigarea încrederii publicului în jurnalism. „Deopotrivă factorii de decizie și alegătorii lor se bazează pe contribuții din mai multe surse, inclusiv media tradiționale și sociale, pentru a-și forma gândirea despre politici și probleme publice. Încrederea mai profundă în mass-media și în alte instituții politice și civice va stimula discursul civil și ne va permite să abordăm provocări mai mari, împreună”, a spus Amy Ellen Schwartz, decan al Școlii Biden.

Președintele Institutului Biden, Valerie Biden Owens, șefa CNN International Christiane Amanpour și Președintele Discursului Civil al Fundației Stavros Niarchos (SNF), Timothy J. Shaffer, s-au reunit la Săptămâna Internațională a Jurnalismului iMEdD din Atena, Grecia.

În timpul forumului, Niarchos și Shaffer au condus două sesiuni numite „Jurnalism centrat pe cetățean în vremuri polarizate: Rolul discursului civil în Piața Media”., ambele centrate pe jurnalismul implicat în comunitate și pe rolul discursului civil în identificarea și abordarea problemelor comune. Sesiunea a explorat ce înseamnă să fii un profesionist într-un climat în care există puțină încredere în jurnalismul profesionist ca instituție democratică vitală. „Când ne gândim la instituțiile democratice și la societatea civilă în general, modul în care cunoaștem și acționăm este modelat, în mare parte, de mass-media. Așadar, facem bine să examinăm politica publică și influența pe care organizațiile mass-media o au asupra producerii și implementării politicii publice”, consideră Shaffer.

Potrivit udel.edu, reprezentanți ai studenților din diverse medii academice au participat la forum.

 

Redacția UZPR

Foto: pixabay.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu