duminică, 30 octombrie 2022

Scurt semnal editorial - Elvira RĂCEALĂ

 ELVIRA RĂCEALĂ - ANOTIMPURILE VIEȚII


,,Pentru atunci când, poate din fugă, din grabă, din neputință, nu ne vom da seama de limpezimea verde-miracol a unui izvor de lumină neîncepută" (Vasile Bele)

Deși am semnat posfața volumului ,,Anotimpurile vieții", autoare Elvira Răceală, azi, revin cu bucurie și dor, față de cei aflați în celălalt capăt de lume - Constanța, cu emoție înmiită pentru această apariție editorială.
Un mulțumesc îl voi îndrepta către Editura PIM, Iași! Apoi, un alt mulțumesc, se îndreaptă spre Mihai Cătrună (realizare copertă) și Limona Rusu - prefațatoarea volumului, care-și numește cuvântul: ,,Lacrima târzie a vieții" și unde printre altele afirmă: ,,Un om este o sumă a tuturor perioadelor din viața sa. Dacă privești un om doar în iarna sa, vei rata promisiunea primăverii, frumusețea verii și bogăția toamnei", (p. 😎.
Înmiite felicitări, din colecția de suflet a sincerității, îl adresez autoarei - Elvira Răceală, care ne mărturisește, la ceas de popas în vers, prin ,,Anotimpurile vieții":
,,Nu las bani, nu las avere,
Vă las gândurile mele,
Însetată de dreptate,
Iubitoare de natură,
Artă, cânt și poezie!".
La vremea, când, cu evidentă emoție, răsfoiam manuscrisul (viitoarea carte), afirmam despre volum și autoare:
,,O rugă de mulțumire, pentru onoarea de-a-mi lăsa și eu un gând, aici, între sfințitele pagini. Mulțumesc, Elvira Răceală - rămâi în inima mea prietena de care am nevoie când ceilalți prieteni nu mă înțeleg, lecția de sinceritate - una curată și cinstită, (p. 138)
(...)
Voi deschide ușa anotimpurilor
și voi călători prin rugăciune
în Sfânta Biserică
împreunând mâinile voi rosti
RUGĂ ÎN ZI DE BUNA VESTIRE
mă voi ruga pentru adevăr
și pentru lumină,
mă voi ruga pentru cuvânt
și pentru dreptate,
mă voi ruga pentru prietenie
și pentru tine viață dintre
anotimpuri pribegite..., (p. 132).
Vorbele și faptele spun totul despre noi. Elvira Răceală - o lecție de emoție și bucurie, ne dăruie universul său, adunat în colecții de timp și anotimp... Dar ni-l oferă cu căldură.
Te asigur bună prietenă că volumele au ajuns sau vor ajunge la cei dragi ție. Noi, îți mulțumim, și rugăm ,,anotimpul vieții tale", frate cu anotimpul Maramureș, să te ocrotească, iar lumina cuvântului din stele și muze, să te poarte spre visare, contemplare... Mirarea să ne-o lase nouă, cititorilor! Respect și prețuire profundă...
Vasile Bele, 30 octombrie 2022
- președinte ASCIOR filiala Baia Mare;
- membru L.S.R., filiala Cluj-Napoca;
- membru U.Z.P.R., filiala Vâlcea;
- Asociația Scriitorilor din Maramureș;

Un comentariu: