duminică, 30 octombrie 2022

ISJ Maramureș: Precizări referitoare la bursele școlare

 

În vederea comunicării către Ministerul Educației a numărului de beneficiari ai burselor școlare, ISJ Maramureș a centralizat informațiile primite din unitățile de învățământ din județ, respectiv numărul beneficiarilor pentru toate categoriile de burse (de performanță, de merit, studiu și sociale). Numărul total al beneficiarilor de burse școlare, din unitățile de învățământ din județ, transmis de ISJ Maramureș la data de 04 ianuarie 2022, a fost de 13795.

Prin legea bugetului de stat, pentru plata burselor școlare fost alocată județului Maramureș suma totală de 19800000 lei. La data de 04.01.2022, ISJ Maramureș a defalcat pe școli această sumă, în funcție de cuantumul și numărul de beneficiari, transmițând, la această dată, către Administrația Județeană a Finanțelor Publice Maramureș, decizia de repartizare pe UAT-uri. AJFP Maramureș a virat sumele către UAT-uri, iar acestea au virat sumele aferente fiecărei unități de învățământ.

La solicitarea Ministerului Educației, la data de 15 iulie 2022 s-a centralizat situația actualizată a beneficiarilor de burse școlare și a fost transmisă către ME. Numărul total al beneficiarilor de burse școlare, din unitățile de învățământ din județ, transmis de ISJ Maramureș la data de 15 iulie 2022, a fost de 18662.

Ca urmare, la data de 18.08.2022 județul Maramureș a primit în plus 9661000 lei, prin rectificare bugetară, pentru plata burselor școlare. Pe baza numărului de beneficiari, conform centralizării efectuate în iulie 2022, ISJ Maramureș a realizat defalcarea sumei rectificate și, la data de 25.08.2022, a transmis către AJFP Maramureș decizia de repartizare a burselor.

La rândul său, AJFP Maramureș a repartizat sumele rectificate UAT-urilor, acestea împărțindu-le școlilor.

Se face precizarea că banii nu sunt gestionați de către ISJ Maramureș.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu