miercuri, 25 ianuarie 2023

Guvernanții Coaliției PNL+PSD+UDMR lovesc în porcul românesc! Doar 15 exemplare într-o gospodărie țărănească...

 

Guvernul României se pregătește să le interzică țăranilor să dețină mai mult de 15 porci în propria gospodărie. De asemenea, crescătorii de porci nu vor mai avea dreptul să dețină în exploatație masculi necastrați mai mari de 4 luni.

Practic, înmulțirea animalelor în gospodăriile țărănești va fi total controlată. Țăranii vor fi nevoiți să notifice medicul veterinar cu privire la deținerea de scroafe pentru însămânțarea artificială, astfel încât să fie luate în evidență.

Aceste prevederi se regăsesc într-un proiect de Hotărâre de Guvern, pentru aprobarea măsurilor de control și eradicare a pestei porcine africane în România, făcut public la 12 ianuarie 2023, de către ANSVSA.

La Articolul 6 al proiectului de HG, ce vizează „Obligațiile operatorilor care dețin porcine în cadrul exploatațiilor nonprofesionale și comerciale”, se precizează, printre altele, că operatorii au obligația:

i) să dețină maxim 15 porcine;

j) să nu dețină în exploatație masculi necastrați în vârstă de peste patru luni;

k) să notifice medicului veterinar de liberă practică împuternicit deținerea de scroafe pentru însămânțare artificială în vederea luării în evidență de către acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu