luni, 23 ianuarie 2023

Emilia Șercan anunță că procesul intentat de Lucian Bode nu va bloca verdictul: E disperat!


Jurnalista Emilia Șercan susține că procesul intentat de ministrul de Interne Lucian Bode UBB Cluj pentru a stopa reanalizarea lucrării sale de doctorat, în care e acuzat că ar fi plagiat, e inutil. Șercan spune că verdictul se va da înainte ca judecătorii să apuce să analizeze acțiunea intentată de Bode și că ministrul demonstrează că e disperat.

Iată ce scrie Emilia Șercan pe Facebook:

O știre, pe care nu am văzut-o încă în presă: președintele Comisiei de Etică a UBB, Dacian Dragoș, mi-a declarat că o decizie în cazul dr. Bode va fi luată „până miercuri, cel târziu”.

Asta înseamnă că procesul deschis de dr. Bode pentru a suspenda hotărârea de analizare a tezei sale și, implicit, un verdict de plagiat va rămâne fără obiect.

Dincolo de evidenta obrăznicie a lui dr. Bode de a da în judecată Comisia de Etică a UBB, pentru a bloca un iminent verdict de plagiat, acțiunea acestuia arată disperare.

Disperarea de a nu primi o hotărâre de plagiat taman de la universitatea care i-a acordat titlul de doctor în urmă cu circa patru ani.

Deși decizia nu va însemna retragerea titlului pentru dr. Bode, în plan simbolic aceasta va fi devastatoare.

După un verdict de plagiat și după eșecul Schengen, rămânerea lui dr. Bode în Guvern ar atârna ca o piatra de moară de gâtul liberalilor.

Unde mai punem că dr. Bode avea aspirații mari în plan politic, după rotativa din mai, când dr. Ciucă va trebui să cedeze conducerea guvernului.

Unele surse din PNL susțin că planul lui dr. Bode era să îi tragă conducerea partidului de sub picioare lui dr. Ciucă, partid în care dr. Ciucă nu are nicio legitimitate și care l-a acceptat cu greu la conducerea sa.

Or, plecat din guvern cu coada între picioare, dr. Bode nu ar mai putea pretinde șefia partidului.

Și probabil nu e doar disperarea lui dr. Bode, ci și cea a conducătorului său de doctorat, Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI, care este și profesor titular la UBB.

Imaginea sa de prof. univ. dr. și rector pe deasupra va fi țăndări după un verdict de plagiat, care va confirma că nu și-a făcut riguros treaba de conducător de doctorat.

De altfel, nu doar dr. Bode încearcă să împiedice o decizie a Comisiei de Etică a UBB, ci și Ivan. Ambii au contestat administrativ, prin plângeri prealabile, decizia de autosesizare a UBB. Iar dr. Bode s-a adresat mai departe justiției.

Cum am mai spus, după ce conjurația plagiatorilor din politică, în frunte de dublul academician plagiator Sorin Cîmpeanu, a reușit în urma unei susținute campanii anti-integritate să anuleze, prin decizie CCR, dreptul CNATDCU de a analiza tezele lor de doctorat plagiate, pot încerca în justiție orice tertip, orice stratagemă, însă un singur lucru nu pot face.

Nu pot lua dreptul ziariștilor de a scrie despre plagiatele lor.

 Sursa: eMM

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu