duminică, 22 ianuarie 2023

UBB anunță că istoricul Adrian Ivan are interzis la condus doctorate timp de doi ani

 

Adrian Ivan, coordonatorul tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode și rector al Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul” a SRI, nu va mai coordona în următorii 2 ani lucrări de doctorat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a anunțat instituția de învățământ superior într-un răspuns la solicitarea Edupedu.ro. Decizia a fost luată după ce Comisia de etică a UBB a constatat mai multe exemple de plagiat și citare defectuoasă în teza de doctorat a ministrului Lucian Bode, concluzionând că “teza este profund viciată” și cerând retragerea cărții publicate pe baza tezei.

Universitatea Babeș-Bolyai Cluj Napoca a anunțat că valorosul istoric Adrian Ivan, coordonatorul tezei de doctorat a lui Lucian Bode, pentru care Comisia de etică a emis un verdict de plagiat, nu va mai coordona în următorii doi ani lucrări de doctorat la instituția de învățământ superior din Cluj-Napoca, se arată într-un răspuns transmis la solicitarea Edupedu.ro. Adrian Ivan este și rector al Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”.

Decizia UBB vine în contextul în care Comisia de etică a constatat că Lucian Bode, ministru al Afacerilor Interne și secretar general al PNL, a plagiat în teza doctorat, iar lucrarea este „profund viciată”.

În răspunsul pentru Edupedu.ro, UBB susține că profesorul Adrian Ivan „a solicitat la rândul său acest lucru (n.r. – ca în următorii doi ani să nu îi mai fie alocate locuri de doctorat), motivat și de presiunea sarcinilor manageriale cu implicații asupra urmăririi cu atenție a activității doctoranzilor”.

Sursa: NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu