duminică, 22 ianuarie 2023

Replică Profesor - Elev, binecuvântare sau blestem?!

 


Profesorul, binecuvântare sau blestem?!

Cel dedicat, cu dragoste pentru copii este un reper pentru întreaga viață. Îți aduci aminte de el cu nostalgie și drag. Îl consideri o parte semnificativă a devenirii tale. Îi aloci o parte importantă din sufletul tău. Îi ești mai mult decât recunoscător.

Cel care și-a pierdut motivația sau nu a avut-o niciodată: sever, răzbunător și neempatic este o cumpănă sau un obstacol în desăvârșirea educațională. Alege comportamentul veninos. Poate excela profesional, dar rămâne cu majore carențe umane. Poate fi uneori un stimulent pentru învățare (studiezi din teamă) dar rămâne unul toxic. Nu frica trebuie să fie catalizatorul cunoașterii!

Dragi părinți, ce tip de cadru didactic au copiii dumneavoastră?

                                                      *******

Elevul, binecuvântare sau blestem?!

Cel dedicat, cu dragoste pentru carte, nu mai este un reper pentru ceilalți colegi. Tu ca profesor îți aduci aminte de el cu nostalgie și drag. Îl consideri o parte semnificativă a devenirii tale. Îi aloci o parte importantă din sufletul tău. Îi ești mai mult decât recunoscător.

Elevul care și-a pierdut motivația sau nu a avut-o niciodată, nepăsător și neempatic este un reper al lipsei de implicare a părinților care prin șpagă și meditații date doar pentru trufia lor nu întâlnește nici un obstacol în demersul educațional, el fiind șmecher cu tupeu. Alege comportamentul veninos. NU poate excela în școala, dar "noi” nu știm cine e taică-su și maica-sa și rămâne cu majore carențe umane. Nu poate fi un stimulent pentru învățare (studiază din scârbă ) rămânând toxic!

 Dragi profesori, dumneavoastră ce tip de elevi ați prefera?!

 

Autor: Zeno Daniel Sustac

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu