joi, 24 octombrie 2024

250.000 de voluntari au făcut România o țară mai curată

 


Dragul nostru Dragos Gelu,

Avem vești excelente pentru tine! Ziua de Curățenie Națională, ediția a XI-a, s-a încheiat cu rezultate remarcabile: 250.000 de voluntari care au făcut România o țară mai curată și au strâns 230.000 saci cu deșeuri, adică peste 2.400 de tone.

 

Un lucru care ne face foarte fericiți este prezența impresionantă a tinerilor în rândul voluntarilor Let’s Do It, Romania! Mai mult de jumătate din voluntarii noștri sunt elevi și studenți și ne bucurăm că oamenii care vor construi viitorul României sunt responsabili cu mediul și preocupați de dezvoltarea culturii voluntariatului.  E incredibil și îți mulțumim pentru sprijin și participare! You did it!

Și anul acesta, Let’s Do It, Romania! s-a alăturat mișcării globale “Let’s Do It World!” și astfel, a participat la curățenie alături de 198 de țări din lume. World Cleanup Day 2024 a fost marcată pentru prima dată ca Zi Internațională în calendarul Națiunilor Unite. 

Această acțiune nu ar fi fost posibilă și fără partenerii instituționali care s-au alăturat Zilei de Curățenie Națională: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Administrația Națională Apele Române, Romsilva, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România.

Companiile care au susținut misiunea Let’s Do It, Romania! sunt: Ipsos – partener principal, PPC, Cargus, FINO, CPI Property Group, Bilstein, Hidroelectrica.

Parteneri media: Kiss FM, Kudika, Garbo, Wall-Street, Start Up, Ringier, Libertatea.

Mulțumirile noastre speciale merg către toate echipele județene Let’s Do It, Romania! care au coordonat acțiunea de anul acesta. You’re all #DOERS!

La nivel mondial, World CleanUp Day a însemnat peste 211 de țări care au făcut curățenie pe 20 și 21 septembrie. Împreună am demonstrat că se poate să trăim într-o lume cu mai puține deșeuri! Sunt mândri că ați fost alături de noi! We did it! 💚

Inițiativa Legislativă - Ziua de Curățenie Națională - merge spre promulgare la Președintele României

Let’s Do It, Romania! a început demersurile legislative ca Ziua de Curățenie Națională în România să fie recunoscută la nivel național, iar pe 16.04.2024, inițiativa a fost depusă în Senatul României. A fost înregistrată cu numărul L312/2024, a primit votul Senatului și a Camerei Deputaților, urmând a fi promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial.

Obiectivele acestui demers sunt întărirea legilor de protecție a mediului, reducerea deșeurilor depozitate ilegal, încurajarea implicării cetățenilor și autorităților, precum și promovarea educației ecologice și a gestionării corecte a deșeurilor.

 

Continuăm să curățăm România de deșeuri pe tot parcursul anului

Descarca aplicatia Let's Do It, Romania!

Cu ajutorul aplicației Let’s Do It, Romania! (disponibilă pe iOS și Android pe tot teritoriul României) pot fi raportate oricând, gratuit, zonele cu deșeuri din oraș sau din natură, care vor fi apoi raportate oficial către autorități și curățate. Aceasta reprezintă o contribuție esențială la eforturile de curățare și protejare a mediului, facilitând raportarea deșeurilor în zonele urbane și rurale. În plus, aplicația permite și raportarea ambroziei, o plantă invazivă care perturbă sănătatea oamenilor cât și mediul, afectând peste 2.5 milioane de persoane anual. Descarcă aplicația de aici: https://qr.link/8dPRWK 

 

https://letsdoitromania.ro

Îți mulțumim că ești unul din cei 2.600.000 de voluntari care au ales să facă diferența alături de Let’s Do It, Romania! Fiecare gest al tău a contribuit la un viitor mai curat și mai verde. Suntem recunoscători pentru implicarea ta și pentru că ai fost alături de noi în această misiune. Hai să continuăm să curățăm România, pas cu pas, împreună! 💚

Cu drag,

Echipa Let’s Do It, Romania!

Parteneri instituționali:

 

Companii partenere:

Parteneri media:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu