duminică, 20 octombrie 2024

Maia Sandu: „Am votat pentru că moldovenii trebuie să își determine soarta, nu alții, nu banii murdari, nu minciunile, ci voința poporului!”

Președinta Republicii Moldova, candidata PAS la alegerile prezidențiale, și-a exercitat dreptul la vot, în cadrul scrutinului și a referendumului. Maia Sandu s-a prezentat la secția de votare fără fular galben sau albastru, spre deosebire de scrutinele precedente.

„Vreau să fac un apel către cetățenii Republicii Moldova, dragi cetățeni, ieșiți la vot în această duminică luăm două decizii importante pentru țara noastră: luați 2 buletine de vot, votați la referendum și alegeți președintele Republicii Moldova pentru următorii 4 ani. Votul nostru de la referendum ne va determina soarta pentru multe decenii înainte.

Dragi cetățeni din diasporă, știu că vă faceți griji pentru oamenii dragi rămași acasă. Ieșiți la vot, pentru ca cei dragi de acasă să poată trăi în pace în continuare.

Eu am votat anume pentru că moldovenii trebuie să își determine soarta, nu alții, nu banii murdari, nu minciunile, ci voința poporului. Eu am votat pentru ca Moldova să poată să se dezvolte în pace și libertate, pentru ca Moldova să-și construiască viitorul pe care îl dorește și pe care îl merită. Ieșiți la vot”, a subliniat Maia Sandu.

„Votul fiecăruia este important, e cuvântul tău pentru soarta ta, e alegerea pentru cum vei trăi”, a mai adăugat șefa statului.

Astăzi, 20 octombrie 2024 peste 2 mii de secții de votare din țară, dar și de peste hotare, și-au deschis ușile pentru a primi alegătorii. Moldovenii sun invitați la referendumul pentru modificarea Constituției pentru includerea vectorului european și își aleg astăzi Președintele țării, din 11 candidați înscriși în cursă: Alexandr Stoianoglo, Maia Sandu, Renato Usatîi, Vasile Tarlev, Irina Vlah, Ion Chicu, Andrei Năstase, Octavian Țîcu, Victoria Furtună, Tudor Ulianovschi și Natalia Morari. Scrutinele sunt monitorizate de peste 2 mii de observatori naționali și internaționali, inclusiv din USA.

Sursa: Unimedia.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu