duminică, 6 octombrie 2024

Klaus – trofobia

Ce este claustrofobia? Frica excesivă, persistenta si iratională de spatii inchise, mici, limitate, din care iesirea este dificila sau imposibila. Ce este Klaus – trofobia ? Teama lui Klaus de a sta inchis intr-o singura casa. De aceea Klaus le-a „multiplicat”…Dar nu la xerox.

De zece ani, poporul roman se confrunta cu claustrofobia legata de Klaus. Un fel de fobie, care a fost pentru multi dintre ai nostri, precum fascinatia sarpelui, inainte ca acesta sa-si anihileze si mai apoi sa-si devoreze prada. O fobie care ne-a paralizat ratiunea, simturile si capacitatea de reactie la pericol. Nici acum dupa „deceniul Klaus”, nu ne-am vindecat complet. Cand privesc lista cu candidații la „schimbul de tura” de dupa Klaus, de la Cotroceni…este ca si cum as privi la o ecuatie matematica. Nu mai inteleg nimic. Asta si pentru ca eu si matematica suntem precum doua linii paralele, care normal nu se intalnesc niciodata. Atata timp cat ne ghidam dupa formula – mai rau sa nu fie, atunci acesta va fi rezultatul final la ecuatia…politica. Pai decat asa, mai bine as mai face un Referendum, sa-l mai punem pe Klaus a treia oara Presedinte. Ca neamtul chiar daca tace, face. Respectiv vreo sase case…ca la LOTO. Unde numai sase sunt norocoase! Bai, nea Wernere – tu cand faci, faci intre craci. Ne-ai talharit in zece ani, de am ramas toti muti de uimire. Serviciile toate, ANAF-ul, DNA-ul, au fost muti pana acuma…mucles total! In cei zece ani de Președentie a lui Klaus, am pus pe tâlhar – lup la stană? Asa ca inca cinci ani cu Klaus ar fi o nimica toata…ne mai scapa de Mickey Mouse, de Pluto, de Popeye, de Papusile Muppets…de niste case. Noi nu stim ce face el. El nu stie ce facem noi. Nu ne deranjeaza cu nimic. Este preocupat exclusiv de vacante exotice, plimbari in strainatate, de mersul cu bicicleta, de jucat golf, de facut sport si de schiat, de barbut, de furat…banalitati cotidiene!

M-a sunat zilele trecute un confrate, dar nu de la Securitate. Unul de pe la „SRL Frăția”. Ca sa ma întrebe printre altele, ce parere am despre absenta a lui Klaus, in implicarea rezolvarii unor probleme stringente, ale vietii politice de la noi. Nu stiu, i-am rspuns. Cred ca sta ascuns in beciul de la Cotroceni si trage vinul. Ca tot a venit toamna. Toamna si ploaia. Si daca ploaia s-ar opri, nici fierul nu ar mai ruginii. Odata cu inceputul toamnei, a inceput si scoala. Toate televiziunile – soc! Doamna Iohannis merge la scoală! Pai daca este profesoara, unde ar trebui sa meargă? La pușcărie ?!? Pardon, la brutărie ? Ne-a innebunit Klaus cu Sibiul lui, de Capitala Culturala Europeana. Sibiu unde istoria si cultura noastra romanească lipsesc cu desavarsire. Dar unde troneaza insa cu nerusinare, statuia baronului criminal – von Brukenthal. Dupa Muzeul National cu acelasi nume. Adevarata bataie de joc! Horea, Closca, Crisan sau Avram Iancu nu au loc in Sibiul lui Klaus. Asa cum nu au avut loc, nici in Sibiul stapanit de von Brukenthal !

Și asta nu este totul. Ne face ”neamțul” Klaus cu a lui Frau Carmen – profesoara, educatie in Romania re-educata. Re-educata cu drogangeala si identitate de gen in scoli si universitati. Bine ca „servim” identitate de gen, pentru ca identitate nationala sau crestina – vax! Intre timp scolile noastre zac in paragina, iar Ministerul Educatiei sufera ” en gros” de retard. Un retard „epistemologico Kantorian” cronic. Un fel de autism intelectual. Fostii mei colegi de la UBB Cluj Napoca – Stiinte Politice, stiu mai bine la cine si ce ma refer! Confuzia si esecul educational si cultural a lui Klaus, scot la ivela reminiscente si traume din copilaria baiatului? Acesta ar fi fost dus de mama lui la „Lacul lebedelor”, unde a intrat in panica si a inceput sa planga, ca nu poate intra, deoarece nu are slipul la el? Asa ca drept consolare, a fost dus la „Spargatorul de buci…pardon, de nuci”. Cresti, cresti si nu sti ce cresti…?

Nici cu politichia nu este mai breaz. Klaus face parte din clubul select al „triumfatorilor in mediocritate”, unde are colegi de breasla numai unul si unul. A tunat si i-a adunat. Bineinteles toti cu „identitatea” personala grav avariata – alde Biden, Obama, Trudeau, Macron, Scholz, Ursula de la UE, clovnul Zelenschi sau Niet-anyahu? Cu totii mari iubitori de intuneric…ca liliecii !? Pacea-n lume s-a sfârsit, omul negru a sosit ?! Astia cu totii sunt negrii, nu doar Obama? La suflet!!!

Ce trebuie sa reținem ? Ca Iohannis precum Ciuca, Ciolacu, Geoana si multi altii sunt un…fake ! Nici macar second hand nu pot fi catalogati. Pentru ca second hand-ul a avut candva valoare, care intre timp s-a perimat sau s-a uzat. In schimb fake-ul este si va fi mereu doar un fals ! O minciuna…morala si intelectuala !

 

Cristian Ardeleanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu