luni, 15 octombrie 2018

Comunicat de presă. C-VOUCHER

Cluj-Napoca,  15 octombrie 2018


Comunicat de presă


C-VOUCHER
Program de Accelerare pentru Economia Circulară dedicat IMM-urilor


Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, organizație parteneră în cadrul proiectului C-VOUCHER, lansează Schema de vouchere şi servicii suport pentru inovare în economia circulară, care se adresează întreprinderilor mici şi mijlocii din industria prelucrătoare, agro-alimentară, textile, sănătate și domeniul apei. Programul a fost promovat astăzi în cadrul evenimentului  Economia Circulară și ținte de dezvoltare durabilă”, care a avut loc la Prefectura Cluj.
Prin patru apeluri de proiecte care se vor desfășura în perioada octombrie 2018 – martie 2020, Programul de accelerare C-VOUCHER alocă un buget de 4,2 milioane de euro pentru a sprijini 66 de firme din Europa să dezvolte, să implementeze și să adopte soluții de economie circulară prietenoase cu mediu, precum prelungirea duratei de viață a produselor, reutilizarea deșeurilor generate, simbioză industrială, altele.
Termenul de depunere a aplicațiilor pentru primul apel de proiecte este 30 noiembrie 2018. Proiectele se pot depune de către IMMuri, în limba engleza, pe platforma on-line dedicată: http://c-voucher.com/https://smes-open-call.fundingbox.com/
În urma preselecției primului apel, 12 de firme din Europa vor fi primi o finanțare de 2000 de euro pentru  a participa la un atelier de tip Prototype-athlon, de susținere a nevoilor de optimizare a afacerii și a soluțiilor inovative, 6 dintre acestea urmând a fi incluse timp de 9 luni în Programul de Accelerare pentru Economia Circulară C-VOUCHER. Vor beneficia astfel de un voucher de 58.000 euro pentru dezvoltarea și implementarea soluției prin atragerea servicii de cercetare-dezvoltare-inovare și vor fi asistate de un consultant dedicat de tip designer în procesul de restructurare a modelului de afaceri și a fluxului tehnologic de producție. 
Proiectul C-VOUCHER se implementează de către un consorțiu internațional din 6 state format din agenții de dezvoltare, acceleratoare, clustere și universități și este finanțat din programul de cercetare-dezvoltare-inovare Orizont 2020 al Comisiei Europene.

Date de contact: Cristian Ciuta, expert comunicare, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest,
tel: 0264/431550, fax: 0264/439222, mobil: 0755 777012, comunicare@nord-vest.ro, www.nord-vest.ro și Departamentul de Dezvoltare Regională, Relații Internaționale și Proiecte, Io

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu