joi, 4 octombrie 2018

Preşedinţii secţiilor de votare primesc 800 lei pe 5 zile de muncă!

Pentru referendum-ul din 6 şi 7 octombrie 2018 se va cheltui suma de aproximativ 300 milioane de lei, bani ce vor fi luaţi din Fondul de rezervă bugetară, conform datelor Ministerului Finanţelor.
Pe lângă cheltuielile legate strict de organizarea Referendumului, de la bugetul de stat, vor fi suportate şi costurile pentru plata preşedinţilor şi membrilor secţiilor de votare.
Astfel, potrivit OUG 86/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, precum şi pentru unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei, fiecare preşedinte şi membru al secţiei de votare va fi remunerat în funcţie de zilele prestate.
În cazul preşedinţilor secţiilor de votare este vorba de 10% din salariul minim pe economie brut/zi, iar pentru membrii remuneraţia se calculează ca fiind de 5% din salariul minim brut /zi. Astfel, indemnizaţia fiecărui preşedinte, pentru cele cinci zile, în care intră şi orele de instruire pentru referendum, va de 195 de lei/zi brut, în timp ce fiecare membru din secţia de votare va primi câte 97 de lei/zi brut pentru trei zile, adică 291 de lei.
Suplimentar, pentru cele două zile în care se organizează referendumul persoanele care vor sta în secţiile de votare pentru supravegherea activităţii vor primi câte  10 lei/zi, drept alocaţie de hrană.

                                                                                      C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu