joi, 11 octombrie 2018

Referendumul național de modificare a Constituției nu a fost validat


Referendumul national de modificare a Constituției s-a încheiat în seara zilei de 7 octombrie, procentul pe țară fiind de 20,41%, în timp ce la nivelul județului Maramureș BEC a comunicat că s-a realizat un procent de 17,78%, respectiv 75.938 de cetățeni cu drept de vot și-au exprimat opțiunea în zilele de 6 și 7 octombrie 2018. Din păcate pentru România, prezența la referendum nu a fost suficientă pentru a valida rezultatele.
Vicepreședintele PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea, președinte al PSD Maramureș și președinte al Consiliului Județean Maramureș mulțumește tuturor maramureșenilor și românilor care s-au prezentat la vot în aceste două zile, arătând faptul că această prezență scăzută este consecința politizării unui demers civic, inițiat de peste 3 milioane de români.
”Personal, doresc să mulțumesc celor aproape 76.000 de maramureșeni care au ieșit la urne în aceste zile, dar și celor peste 4 milioane de români care au arătat respect față de această inițiativă civică.
Fac însă precizarea că PSD nu s-a implicat în această campanie așa cum o face de regulă în context electoral, fapt pentru care avem conștiința îndeplinirii datoriei ca partid politic. Social-democrații i-au îndemnat pe cetățeni să participe la vot pentru a spune cum vor să arate țara și societatea în care trăim, însă votul celor nu s-au prezentat fără intenția de a boicota a fost confiscat ce de cei care s-au opus acestui referendum. Partidele politice din opoziție au folosit acest moment pentru a ataca PSD, spunându-le membrilor și simpatizanților de partid să boicoteze referendumul sau chiar să îl blocheze. Partidul Social-Democrat a fost singurul partid care a susținut acest referendum și i-a îndemnat pe cetățeni să își exprime opțiunea de vot, însă fără a încerca să politizeze acest demers cetățenesc. În afară de cei care au boicotat deliberat sau care au votat NU, sunt foarte mulți români care nu s-au prezentat și care și-au cedat astfel votul celor care s-au opus valorilor noastre creștine și naționale, fapt pentru care îmi exprim regretul că opțiunea românilor nu reiese clar în urma acestui referendum datorită manipulării excesive și a unui boicot organizat”, a declarat președintele PSD Maramureș și vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea.


                                                                                     CJMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu