Renunță la
ele pentru că îți distrug neuronii!
Starea de sănătate se datorează, în principal,
alimentației, așa cum mare parte dintre boli sunt cauzate de ceea ce avem în
farfurie. După cum grăsimile și alcoolul îmbolnăvesc ficatul, iar fast-food-ul
crește colesterol și, implicit, îmbolnăvește inima, așa și pentru creier există
alimente benefice și nocive. Astfel, dacă nucile și peștele bogat în grăsimi
Omega 3 ajută creierul, sunt alimente care distrug neuronii și, în timp, pot
provoca leziuni cerebrale grave.
Dulciurile reprezintă combustibilul preferat al
creierului, însă preparatele pe bază de zahăr din comerț sunt un amestec de
chimicale, zahăr și îndulcitori, o combinație nefericită pentru creier. Oferiți
fructoză în schimb, adică dulcele din fructe.
Consumate în mod exagerat, băuturile răcoritoare
îndulcite cu sirop de porumb cresc riscurile de diabet de tip 2, o patologie
asociată cu sindromul Alzheimer. Iar potrivit studiilor din laborator, există
șanse să ducă la diminuarea funcțiilor cerebrale (memorie, învățare), să
afecteze formarea conexiunilor neuronale.
Pe scurt, trebuie reținut că băuturile energizante
și răcoritoare cu adaosuri de zahăr pot provoca leziuni cerebrale grave și pot
deveni un factor de risc pentru demență, susțin specialiștii citați de
doctorulzilei.ro.
Peștele este benefic pentru creier pentru că este
bogat în acizi grași Omega 3 și 6 (somonul), însă există pești cu un mare risc
de contaminare cu mercur (peștele spadă, tonul și pangasiusul), un metal greu
extrem de periculos pentru organism, în cantități mari. Se elimină greu și
afectează organe importante. Dintre cele mai afectate sunt ficatul, rinichii și
creierul.
Dr. Iulian Coza
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu