joi, 27 februarie 2020

Dan Tomozei: ”COVID-19. Dincolo de prostie, ce justificare aveți pentru panică?”

În timp ce China demonstrează că este capabilă să țină sub control epidemia cu noul coronavirus (COVID-19), având zeci de mii de cazuri confirmate, Europa intră în stare de șoc după ce a înregistrat numai câteva sute de cazuri. Pare că lumea „civilizată” este nu doar mult mai sensibilă, ci și capabilă de să demonstreze o lipsă sinucigașă de echilibru și demnitate. Aproape nu mai trebuie demonstrat faptul că superioritatea occidentală se manifestă prin gesturi și acțiuni de o prostie specifică maselor controlate la o singură apăsare de buton, declicul fiind asigurat de o mass-media idiotizate și idiotizante!
Înainte de a lua cu asalt magazinele și farmaciile, înainte de a arunca fără sens cu bani pe produse ale căror prețuri au explodat fără ca autoritățile să miște un deget pentru a sancționa speculanții, să privim rațional cifrele. Statistica ne obligă la rațiune și calm.
Dacă în China și chiar la Wuhan oamenii păstrează decența și demnitatea, pentru ce în România vă dați de ceasul morții neavând niciun caz confirmat, deși mass media îl caută și îl doresc cu disperare? Când Italia are 5,38 cazuri la suta de locuitori este disperare, este sfârșitul lumii! Dacă este așa, ce veți face ca europeni când veți avea 38,86 cazuri la suta de locuitori într-un oraș, așa cum arată cifrele la Wuhan?
China înregistra în această dimineața 78.190 de cazuri. Europa avea 387 de cazuri confirmate.
China înregistra în această dimineața 1.718 decese. Europa avea 12 decese (Italia 11, Germania 1).
China în această dimineața 29.745 cazuri recuperate. Europa avea 45 de cazuri recuperate.
Ce argumente să mai aduci pentru a înțelege că principalele pericole sunt isteria, panica și acțiunile necugetate determinate de prostie și lipsa informațiilor?
Ce face mass media din România este condamnabil, iar Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) își demonstrează încă odată incapacitatea de a controla generatorii de dezinformare și isterie în masă.
Privesc de departe, aflat într-o țară în care s-ar justifica teama, cum europenii superiori își devoalează instinctele primare. Mai mult, privesc cât de ușor sunt manipulați și dirijați, explicație pentru absolut toate erorile politice și economice în care se scaldă întreaga Europă.

Autor: Dan Tomozei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu