marți, 18 februarie 2020

Consiliul Județean Maramureș participă la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României 2020



În perioada 20 - 23 februarie 2020, Pavilionul B2 al Romexpo va găzdui Târgul de Turism al României, ediția de primăvară 2020, prilej cu care turismul autohton va fi promovat prin intermediul unor manifestări expoziționale, conferințe și dezbateri menite să consolideze ascensiunea acestei industrii.
Consiliul Județean Maramureș a răspuns pozitiv și de această dată invitației de a se alătura evenimentului, fiind reprezentat de către vicepreședintele Ioan-Doru Dăncuș, dar și de consilieri ai birourilor de Informare Turistică și Relații Internaționale, precum și ai Direcției Economice și Patrimoniu. Acestora li se vor alătura reprezentanți ai primăriei Tăuții Măgherăuș, ai Centrului Local de Informare Turistică Oncești, dar și ai unor unități de cazare din județ.
Prin acest demers, Consiliul Județean Maramureș își propune promovarea județului, precum și a unor proiecte ale instituției care vizează creșterea circulației turistice în Maramureș, cum ar fi: „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord” „Moștenire maramureșeană între Mara și Cosău”, „Natură, tradiție, aventură – promovarea turismului în Defileul Lăpușului” și "Plan de revitalizare a satului maramureșan - Case tip pe Valea Marei, Valea Cosăului și Valea Izei". Totodată, la standul județului Maramureș, vizitatorii vor putea să întâlnească reprezentanți ai proiectelor culturale “MândriIE maramureșeană”, „Biserici de lemn din Ţara Lăpușului. Tururi Virtuale” și „Biserici de lemn din Ţara Chioarului. Tururi Virtuale”.
Oaspeții standului vor fi întâmpinați într-un decor tradițional maramureșean, pus la dispoziție de Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş. De asemenea, cei care vor trece pragul standului vor avea ocazia să admire de aproape o poartă maramureșeană, unul dintre simbolurile cele mai de preț ale județului nostru. Având în vedere că tematica acestei ediții a târgului este Campionatul European de Fotbal 2020, poarta maramureșeană, dincolo de a servi ca poartă spre tradiție, va fi utilizată, în mod simbolic, pentru a face legătura cu fotbalul, un sport atât de iubit de către români. Cei care vor poposi la standul județului nostru vor putea urmări spoturi video de prezentare și promovare a Maramureșului, dar și momentele artistice inedite pregătite de corpul de balet și instrumentiștii Ansamblulului Folcloric Național Transilvania, care prin cântec, dans și voie bună vor reproduce spiritul autentic al maramureșului.
Potrivit tradiției maramureșene, niciun moment de sărbătoare nu poate să treacă fără bucate alese pe masă, astfel că vizitatorii vor avea ocazia să deguste preparate tradiționale, pregătite cu multă dăruire de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale ”Liviu Borlan” Maramureş.
Nu în ultimul rând, meșterul popular Petru Codrea, care a avut ocazia de a învăța arta cioplitului în lemn de la regretatul Moș Pupăză, va oferi demonstrații de cioplit, prezentând publicului felul în care meșterii populari reușesc să scrie în lemn povești cu o încărcătură deosebită
Prima zi a targului se va încheia cu o "Seară Maramureșeană", eveniment organizat Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale ”Liviu Borlan” Maramureş și Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş, în scopul prezentării acțiunilor și proiectelor administrației județene, cu rol de promovare a Maramureșului.
                                                                               CJMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu