vineri, 23 aprilie 2021

Lecții de învățat. Femeile și creativitatea

 

                                                                                               de Viorica Pârja

 Trebuie să recunoaștem că femeia zilelor noastre este și nu este eliberată de constrângeri. Și de prejudecăți. Se descurcă foarte bine, însă. Printre creatorii de valori numărându-se și geniul, ingeniozitatea, curiozitatea și curajul femeilor. Care, prin munca lor, aduc schimbarea în lumea noastră și modelează viitorul comun.

Şi datorită femeilor apar noi invenții revoluționare și creații, destinate să transforme și să îmbunătățească viața. Le întâlnim în astrofizică, în medicină, în industriile creative, regândind conceptul de cultură, testând limitele expresiei creative, atrăgându-ne în noi lumi de experiență și înțelegere. Contribuțiile importante și inspirate ale unui număr impunător de femei din întreaga lume constituie forța schimbării în lume.

Atitudinea acestor crea­toare este o sursă de inspirație pentru noi toți. Astăzi, mai mult ca niciodată, femeile își asu­mă rolul de lideri, sau funcții de conducere și își fac auzite vocile tot mai des. Iar inițiativa Comisiei Europene de a crea un premiu pentru femeile inovative, în cadrul proiectului Orizont Europa, este lăudabilă.

Împreună, femeile și bărbații consolidează și sporesc capacitatea de a îmbogăți fondul cultural comun și de a dezvolta soluții eficiente pentru a reduce sărăcia, pentru a stimula sănătatea globală, a proteja mediul și a aduce progresul omenirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu