vineri, 23 aprilie 2021

Președintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop a admis că s-ar putea gândi la o candidatură prezidențială în 2024

 


Președintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop, a dat de înțeles că ar putea lua în calcul, în viitor, o candidatură la Președinția României în 2024.

Întrebat de jurnalistul Marius Tucă dacă va candida la funcția supremă, prof. Ioan Aurel Pop a negat, apoi, a spus că este nemulțumit de felul în care arată scena politică românească actuală.

„Nu voi candida la Președinție. Pentru că nu sunt un om politic. Intelectualii nu au făcut figură foarte plăcută ca oameni politici. Nicolae Iorga, ca om politic, n-a fost la nivelul operei sale intelectuale. A fost prim-ministru, un an și jumătate, a fost ministru de câteva ori. Politica e lucru foarte complex pe lumea asta. Mă tot mir cât de ușor acceptă unii funcții politice.Nu-mi place ce se întâmplă politic în România. Eu aș face o educație în spiritul următor: să nu poată candida cineva decât dacă și-a îndeplinit misiunea în pătrățica lui. Acolo unde a fost pus el de viață să facă ceva. Dacă a fost plugar, să fi fost bun plugar, dacă a fost inginer de drumuri și poduri, să fie un drum care a rezistat până astăzi. Azi sunt unii care n-au construit o casă, n-au plantat un pom și vor să avem încredere în ei”, a spus prof. Ioan-Aurel Pop.

Ioan-Aurel Pop a admis că s-ar putea gândi la o candidatura prezidențială în 2024 fiind provocat în acest sens de Marius Tucă.

„Dar cine știe, oamenii se mai schimbă. Nu-i bine să avem idei fixe. Ne mai putem gândi. Ideile fixe sunt apanajul dictatorilor”, a declarat Președintele Academiei Române.

Prof. Ioan-Aurel Pop s-a identificat în interviu: „Sunt român în primul rând și creștin. Creștin-ortodox român”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu