duminică, 25 aprilie 2021

IPS Teodosie: Fără Dumnezeu U.E. nu va supraviețui!


 În cadrul dialogului săptămânal pe care acesta îl poartă cu ascultătorii Radio Dobrogea, transmis și pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului, cineva i-a cerut în scris părerea despre ce ar putea decide Uniunea Europeană într-un raport (al europarlamentarului Matic – n.r.) cu următoarea formulare: „Drepturile sexuale și reproductive înseamnă drepturile tuturor indivizilor la respect față de integritatea corporală și autonomia personală, să-și definească orientarea sexuală și identitatea de gen proprie, să decidă dacă, cu cine și când să-și înceapă viața sexuală, să decidă dacă, când și cu cine să se căsătorească și când, dacă și prin ce mijloace să aibă un copil sau copii, să aibă acces la informații și sprijin pentru implementarea tuturor celor de mai sus”.

Răspunsul ÎPS Teodosie a fost tranșant, în spiritul învățăturii evanghelice și al mărturisirii Bisericii Ortodoxe Române în domeniul bioeticii:

„Tot ce ați spus aici, ce prevede Uniunea Europeană, este o nebunie oficială. Trebuie s-o spunem direct. Tot ce e împotriva firii ține de împotrivirea față de legea lui Dumnezeu, care este o lege a normalității, iar toate aceste prevederi sunt anormale. Cum să-și hotărască copiii genul? Păi copiii nu s-au născut de nicăieri. La nașterea fiecărui copil, de când începe să devină ființă, de când este embrion, Dumnezeu participă. El creează sufletul. El creează genul. Cum să fim împotriva a ceea ce creează Dumnezeu? De aceea, Uniunea Europeană, fără Dumnezeu, nu va dăinui. Cum n-au dăinuit Sodoma și Gomora, nu va dăinui o astfel de Uniune împotriva firii celei naturale, împotriva lui Dumnezeu, Care este Stăpânul Universului și al fiecăruia dintre noi în parte. Aici sunt propuse niște compromisuri, niște imoralități: copiii să nu mai fie educați, să se conducă după instinct de mici. Este o lipsă de educație, o denaturare a spiritului familial. În creștinism, familia este o unitate care dă o societate – mai multe familii dau o societate sănătoasă, după cât de sănătoase sunt familiile. Acest libertinaj nu ține de personalitate, ci de depersonalizare, astfel încât nu putem să acceptăm asemenea aberații. Oricine are spirit creștin, care este cu Hristos, nu va fi de acord cu așa ceva”, a afirmat ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea.

Sursa: NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu