vineri, 23 aprilie 2021

Ziua Bibliotecarului va fi marcată la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” din Baia Mare


 La 23 aprilie se celebrează Ziua Internațională a Cărții și Ziua Bibliotecarului. Pentru a marca această zi Biblioteca Județeană Petre Dulfu din Baia Mare organizează o nouă ediție a evenimentului ”Anticariatul donatorilor”.

Acest eveniment a fost organizat pentru prima dată în anul 2018 fiind primit foarte bine de către iubitorii de lectură.

”Noi considerăm că această zi de sărbătoare trebuie să o împărtășim cu utilizatorii noștri și în acest sens ne-am gândit să reinițiem un proiect care a avut un foarte mare impact și a fost foarte apreciat de cititorii noștri, și anume Anticariatul donatorilor, proiect inițiat în 2018 de către domnul director Teodor Ardelean. Acest proiect a avut scopul de a pune la dispoziția cititorilor o parte din cărțile donate bibliotecii noastre de persoane fizice, acele documente pe care noi le avem într-un stoc suficient. Mâine vom demara acest program și pentru ca acest proiect să se desfășoare în condiții de siguranță sanitară informăm cititorii că documentele pe care le vom așeza pe rafturile de la intrarea principală din bibliotecă au fost primite înainte de declararea pandemiei în țara noastră. De asemenea cu această ocazie toți cei care ne vor trece pragul mâine vor primi câte un semn de carte, un dar din partea bibliotecii noastre, un semn de carte special conceput pentru această zi”, a declarat Daliana Bonaț, director adjunct de specialitate.

Reprezentații bibliotecii au pregătit surprize și pentru cititorii virtuali

”Ne-am gândit și la cititorii virtuali și atunci toți cititorii care vor intra pe pagina web a bibliotecii, pe facebook, pe canalul de youtube, pentru ei am pregătit un material video cu opinii despre biblioteca ideală, opinii ale invitaților speciali ai bibliotecii care au fost invitații noștri în cadrul proiectului ” Oaspetele săptămânii”, a adăugat Daliana Bonaț.

Marcarea zilei bibliotecarului în 23 aprilie este, totodată, un prilej de a promova lectura.

Sursa: MaraMedia


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu