miercuri, 1 septembrie 2021

Lupta pentru putere în interiorul partidelor este un simplu exercițiu de imagine

 

Apartament politic. Instituția partidelor politice a eșuat prin faptul că nici partidul unic, nici fosta securitate comunistă nu au fost scoase în afara legii, ca instituții, cu toate consecințele necesare. Mascarada cu Securitatea ca poliție politică a dat posibilitatea reintegrării în peisajul românesc a unor structuri în același format.În consecință, nu este deloc de mirare, că după intrarea României în UE și NATO, când se aștepta un filtru intern sub aspect moral și administrativ, situația anterioară și-a arătat adevarata dimensiune.

Practic, așa cum talibanii au preluat la cheie statul afgan, după plecarea alianței internaționale, cam în același registru au revenit la putere fostele structuri ale securității, prin urmașii urmașilor.

Șefii de partide sunt extensia acestor foste structuri, fapt constant după 1990. Opoziție sau putere s-au dovedit a fi aceeași forță malefică destabilizând orice formă de democrație căreia să i se supună.

Lupta pentru putere în interiorul partidelor este un simplu exercițiu de imagine asemănător scrutinului electoral pentru Marea Adunarea Națională, cu mai mulți candidați decât locurile prevăzute.

Multipla coordonare mafiotă marionetelor din fruntea partidelor și structurile ierarhice ale acestora, a produs deja efecte catastrofale prin inexistența unei strategii naționale de securitate și dezvoltare socială, predominând interesul propriu al grupurilor politice, în fapt veritabile grupuri infracționale sub aspectul activității în interes public.

Partidele politice și oamenii politici nu pot avea destinația eternității în existența lor decât dacă sunt întrunite nenumărate condiții, și altele decât acelea ale unor reușite electorale.

Simplele revendicări și declarații de la curente politice de anvergură cândva, nu mai pot constitui în România dovezi ale legitimității și capacității reformiste.

Cu simple etichete propagandistice în susținerea legitimității, actuala clasă de impostori politici se vede în situația de a fi declarată drept vulnerabilitatea nr. 1 a României.

 

Autor: Ioan Vieru

Sursa: cotidianul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu