joi, 2 septembrie 2021

Predică fulminantă a unui preot român: „Biserica nu a discriminat pe nimeni: să nu judecăm oamenii în funcție de mască și vaccin”

 


Părintele Bogdan Florin Vlaicu a vorbit duminică, 29 august, despre praznicul Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

În cuvântul său, părintele Vlaicu a spus că asemeni vremurilor trăite de Sf. Ioan Botezătorul și azi problema este lașitatea.

„Trăim într-o vreme dominată de lașitate, de frică, de manipulare, și cei care suntem mai în vârstă, ne amintim de perioada comunistă, și mai ales de sfinții aceștia de care vorbeam, care au înfruntat cele mai cumplite chinuri și moartea în infernul închisorilor comuniste, pentru că au pus mai presus de toate sufletul cel nemuritor și credința lor în Hristos, și n-au vrut să facă nici cel mai mic compromis cu fiara apocaliptică comunistă. Și cei care suntem mai în vârstă am trăit în acele vremuri și știm ce risca un om care avea curajul să spună public adevărul despre regim și despre persecuțiile pe care regimul le impunea împotriva Bisericii”, a spus părintele, citat de Cuvântul Ortodox.

Preotul i-a îndemnat pe oameni să nu se teamă că imaginea lor va avea de suferit, fiind numiți „conspiraționiști” sau „negaționiști”.

„Treizeci de ani au trecut de-atunci. Astăzi, trăim alte vremuri de persecuții. Nu ma riscăm nici a zecea parte din ceea ce riscau ei atunci, și cu toate astea, majoritatea oamenilor sunt lași, fricoși. Se tem să și gândească adevărul să-l recunoască, darămite să-l mărturisească public. De ce, oameni buni? De cine vă temeți? Vă temeți oare ca regele Irod, că imaginea dumneavoastră publică va avea de suferit? Că veți fi acuzați cu tot felul de termeni de genul „conspiraționiști”, „negaționiști”, așa cum comuniștii îi acuzau pe acei sfinți că sunt „dușmani ai poporului”? Asta să fie paguba noastră!”, a continuat părintele Vlaicu.

Clericul a spus, apăsat, că normalitatea nu poate fi decât aceea de dinainte de pandemie și că oamenii trebuie să fie liberi să aleagă dacă se vaccinează sau dacă poartă mască.

„Normalitatea nu poate fi decât una singură și este cea dinainte de criza pandemiei. Să revenim la Împărtășania tradițională în cadrul Sfintei Liturghii, cu o singură linguriță, dintr-un potir, fără teamă de contaminare, că nimeni nu s-a contaminat vreodată de vreo boală de la Trupul și Sângele lui Hristos; sărutarea icoanelor și a sfintelor moaște fără teamă. Iarăși, nu se contaminează nimeni de la sfințenia icoanelor și a moaștelor. Și mai sunt câteva puncte acolo. Și sigur, este un strigăt de libertate, care pleacă din Duhul Sfânt, Duhul Adevărului. Și mi-aș dori ca toate parohiile ortodoxe, nu numai cele românești, din toată lumea, să devină parohii libere de covid, cum este cea de-aici, precum și cea de la Charleroi, unde slujesc eu. Sigur că fiecare are libertatea să facă cum dorește: să poarte mască sau să nu poarte mască; să se vaccineze sau să nu se vaccineze și nimeni nu are dreptul în lumea asta să impună ceva. Dacă purtați mască, însă, nu vă amăgiți crezând că puteți săruta icoana sau mâna preotului cu masca pe față. Măcar atuncea dați-o jos. E o formă de respect. Deci trebuie, în funcție de ceea ce alegeți, să mergeți pe calea aceea până la capăt. Nu încercați să combinați, să amestecați lucrurile”, a continuat el.

  Părintele Vlaicu a criticat dur impunerea pașaportului de vaccinare, despre care a spus că este o decizie de tip dictatorial. Preotul, care slujește în Belgia, spune că pașaportul de vaccinare urmărește dezbinarea oamenilor.

„Se încearcă, la nivel european, dezbinarea oamenilor și învrăjbirea lor și discriminarea celor nevaccinați prin acel „pașaport de vaccinare” care a fost mai întâi impus în Franța, apoi în Italia, acum și în Grecia și se extinde încet-încet mai rău ca un virus, în întreaga Europă.

Am vorbit cu medici și mi-au zis că nu există cel mai mic motiv medical pentru impunerea unui astfel de pașaport, în condițiile în care s-a dovedit clar că și cei vaccinați și cei nevaccinați se pot îmbolnăvi și pot răspândi virusul. Atunci de ce să-i discriminezi pe cei nevaccinați? Este o decizie politică de tip dictatorial, și în momentul în care această decizie s-a luat în Franța, Franța a încetat să mai fie țara libertății și a drepturilor omului. Este situația identică pentru toate țările care vor adopta acest pass. S-a spus că va fi pentru trecerea dintr-o țară în alta, pentru călătorii, și acum, în Franța, abia dacă poți să te mai duci să-ți cumperi pâine, dacă nu ai acel „pass sanitar” din care să reiasă că ești vaccinat sau trebuie să te testezi aproape zilnic, cât se va mai îngădui și această poveste cu testarea”, a explicat preotul.

Părintele a îndemnat oamenii să nu-i judece pe ceilalți în funcție de mască sau de vaccin.

„Ceea ce vă spun este că Biserica Ortodoxă nu a discriminat niciodată pe nimeni. De aceea, să nu existe ură și învrăjbire și discriminare. Cei ce poartă mască să nu-i judece pe cei ce nu poartă și invers; cei ce sunt vaccinați să nu-i judece pe cei nevaccinați și invers, și așa mai departe. Să nu ne judecăm între noi, să ne îngăduim. S-avem dragoste față de aproapele și să ne amintim că Hristos a spus: „Iubește-l pe aproapele tău ca pe tine însuți” și nu a făcut nici un fel de excepție, spunând dacă este vaccinat sau nu, dacă poartă mască sau nu, dacă-i contaminat sau nu. Avem datoria să-l iubim și să-l ajutăm.

În această lume demonizată, numai credința creștină ne mai poate izbăvi, ne mai poate salva. Unii până la cel mai înalt nivel, spuneau: „Trebuie să credeți în virus.” Nu! Trebuie să credeți în Hristos! Una este să spui că virusul există, și alta e să spui aberația asta, că trebuie să crezi în virus, și de la cel mai înalt nivel al țării. Credeți în Hristos, nu în virus, nici în vaccin! Hristos este Mântuitorul, nu vaccinul, așa cum au spus ei, că vaccinul este salvatorul, și sigur, dacă există vreun produs medical sigur…”, a mai spus preotul.

Sursa: r3media.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu