luni, 6 septembrie 2021

Sorin Cîmpeanu: "Masca de protecţie e obligatorie în școli. Recomandată e cea medicală"

 


Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul Educației, a ținut să amintească faptul că masca de protecție este obligatorie în școli, cu câteva excepții. Recomandate sunt măștile medicale, dar și cele textile sunt acceptate.

Cîmpeanu: Masca, obligatorie în școli

„Ordinul e foarte clar – masca e obligatorie. Există excepţii pentru învăţământul special, pentru cei mici, pentru orele de sport ce se pot derula până la incidenţa de 2 la mie în localitate.

În rest, masca de protecţie e obligatorie. E în interesul elevilor şi profesorilor pentru că această nouă tulpină (Delia) se răspândeşte mult mai uşor şi-i afectează şi pe copii”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

CNSU a aprobat oficial scenariile de funcționare a școlilor: Toate creșele, grădinițele și școlile rămân deschise până la pragul de 6.

Ministrul a spus apoi că nimeni nu va verifica măştile textile, dacă ele respectă niște standarde. Important este ca acestea să acopere gura și bărbia: „Anexa 1 a Ordinului de ministru precizează se recomandă măştile medicale, dar sunt permise şi măştile textile. Nu spune nimeni nimic despre standarde la măştile textile. Important e ca cei mici să aibă nasul şi bărbia acoperite”.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că profesorii din învățământul special pot folosi viziere.

                                                                                                                 C.L.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu