joi, 18 septembrie 2014

Comunicat de presă senator Sorin Marius BOTA

18.09.2014

             Se înăspresc sancţiunile în Codul silvic

„Să se facă ordine în pădure!” Acesta este un deziderat personal şi un angajament electoral al senatorului PSD, Sorin Bota, încă din 2008, de când a început lupta împotriva hoţilor de lemn şi a celor care, fără discernământ, distrug aurul verde.
          Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 46/2008 - Codul silvic (L567/16.09.2014), printre ai cărei semnatari se află şi senatorul PSD, Sorin Bota – a primit ieri votul Senatului în procedură de urgenţă (termen de adoptare tacită: 03.12.2014).
„Prin definirea şi încadrarea ca infractiuni a faptelor de tăiere, rupere, distrugere, degradare, scoatere din rădăcini, fără drept, ori furtul arborilor, indiferent de valoarea pagubei, precum şi prin sancţionarea acestor fapte în baza legilor penale, se înăspresc sancţiunile aplicabile, în scopul descurajării agresiunilor asupra fondului forestier naţional”.
Prin prezenta propunere legislativă sunt preluate reglementări ce au făcut obiectul proiectului de lege iniţiat de Guvern în anul 2013, intitulat„proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.46/2008 – Codul silvic”. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în data de 10.12.2013, iar ulterior a fost dezbătut şi votat în plenul Camerei Deputaţilor în data de 24.06.2014, ocazie cu care proiectul nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru adoptare, procedura de legiferare parlamentară fiind încetată.
Prin prezenta propunere legislativă, practic au fost reluate acele reglementări care au făcut obiectul proiectului de lege iniţiat de Guvern în 2013, primind punct de vedere favorabil din partea Guvernului.
Camera decizională este Camera Deputaților. 




Cabinetul senatorului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu