vineri, 26 aprilie 2019

Expoziţie inedită de pictură la Consiliul Judeţean Maramureş


 Directorul Muzeului Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», Tiberiu Alexa a prezentat oficial în holul de la Palatul Administrativ din Baia Mare cele mai noi achiziţii ale instituţiei muzeale aflate în subordinea Consiliului Judeţean Maramureş.
Participând recent la Licitaţia de primăvară 26/2019 organizată (online) de Galeria de Artă «QUADRO» din Cluj-Napoca, Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» a reuşit achiziţionarea unui număr de 11 lucrări de pictură şi grafică, finanţate din subvenţia anuală alocată de către Consiliul Judeţean Maramureş.
Lucrarea lui Károly FERENCZY este o piesă de importanţă excepţională care vine să completeze o lacuna majoră existentă în colecţiile muzeului, întrucât, până în prezent, instituţia muzeală de artă băimăreană nu a deţinut nicio pictură din creaţia acestui artist de maximă importanţă pentru istoria «Centrului Artistic Baia Mare».
Este datoria noastră, a celor care conduc azi destinele Consiliului Judeţean Maramureş să încercăm prin astfel de achiziţii să reîntregim patrimoniul cultural pierdut în ultimii ani. Alocăm constant sume de bani considerabile pentru achiziţii patrimoniale de opere de artă aparţinând Şcolii de Pictura Băimărene în primul rând dintr-un sentiment de patriotism local! Locul acestor opere de arta este în Baia Mare, în Maramureş!
#pentruMaramures
#indraznestesacrezi
                                                                                Gabriel Zetea









Un comentariu: