Timp de preparare: 35
min
Timp de gatire: 65
min
Gata in: 1 ore, 40
min
INGREDIENTE:
1.5-1.8 kg carne de
miel (pulpa din spate)
1 legatura usturoi
verde
4-5 căţei de usturoi
50 g unt
2 linguri ulei de
măsline sau 3 linguri cu ulei de floarea soarelui
2 foi dafin
2 rămurele de cimbru
sau de rozmarin
100 ml vin alb
sare
piper
MOD DE PREPARARE:
1. Carnea pentru friptura de miel la cuptor se spală cu apă
rece şi se curăţă de pieliţe. Nu se desface de pe os, dar se sparge osul în
două sau trei locuri, pentru a se tăia cu uşurinţă când carnea este friptă. Se
tapetează cu un şervet absorbat, apoi se unge cu unt şi cu ulei şi se presară
cu sare, piper şi verdeaţă tocată mărunt. Se pune într-un vas mare, se acoperă
şi se lasă la rece o oră.
Notă. Friptura de
miel la cuptor iese mai bună dacă ții cont de câteva sfaturi de la gospodinele
pricepute:
Lasă carnea să se odihnească un pic la temperatura
camerei. Nu o găti imediat ce ai scos-o
de la frigider.
Lasă carnea să se odihnească și
după preparare. După ce ai stins cuptorul, mai lasă carnea în el 15 minute.
Condimentele se adaugă la final, când carnea este deja
gătită.
Respectă timpul de gătire.
A.A.D.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu