marți, 23 aprilie 2019

Ecologizare de Ziua Pământului: la strâns gunoaie pe malul lacului Firiza


 În 22 aprilie, cu ocazia Zilei Pamântului s-a desfășurat proiectul național ”Fii voluntar de Ziua Pământului” proiect derulat de către Ministerul Tineretului și Sportului în colaborare cu Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Cu acest prilej s-a făcut și o acțiune de ecologizare pe malul lacului Firiza.
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș împreună cu voluntari de la asociațiile de tineret YMCA Baia Mare, DEIS și FONT sub îndrumarea reprezentanților Direcției Silvice Maramureș și  a celor ai Parcului Natural Munții Maramureșului au întreprins o acțiune de ecologizare ce a vizat malurile lacului de acumulare Firiza.
Deșeurile colectate din perimetrul lacului, ce au constat în special în PET-uri, doze de băuturi, conserve și diverse ambalaje de plastic au fost adunate în saci menajeri care au fost ulterior depozitați în zonele special amenajate.
Această acțiune s-a dorit să fie și un exemplu pentru cei care frecventează zona în scop de agrement, ținând cont de faptul că lacul Firiza este principala sursă de apă potabilă a zonei metropolitane Baia Mare.

                                                                                      MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu