În cele două puncte de sacrificare temporară DSVSA Maramureș are asigurată permanență de medicii veterinari care vor expertiza
atât carcasa obținută cât și modul în care se comercializează mieii
vii.
”La nivelul județului
Maramureș au existat solicitări pentru
amenajarea a două puncte de sacrificare, acestea vor avea caracter de funcționare temporar respectiv pe perioada
sărbătorilor pascale. Ele au fost autorizate pentru funcționare din 18 aprilie și
vor funcționa până sâmbăta, înainte de
sărbătorile pascale ortodoxe, inclusiv sâmbătă. Cele două puncte funcționează la Baia Mare în preajma Pieței Obor, și
la Sighetu Marmației” a declarat Marius Sima, purtător de cuvânt DSVSA
Maramureș.
Mieii comercializați
trebuie să fie însoțiți de documentele sanitar-veterinare
obligatorii.
”Documentele trebuie să ateste proprietatea, sănătatea
acestora, certificatul sanitar-veterinar de transport respectiv formularul de
mișcare, controlând cu precădere ca aceștia să nu provină din zonele supuse restricției, știți foarte bine, sunt zonele supuse restricției unde evoluează pesta porcină africană,
din acele zone nu este permisă mișcarea
animalelor”, a adăugat purtătorul de cuvânt al DSVSA Maramureș.
Funcţionarea punctelor de sacrificare a mieilor este permisă
până 27 aprilie.
C.L.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu