miercuri, 24 aprilie 2019

Poetul anticomunist Mircea Dinescu cere să fie șters dintre membrii fondatori ai GDS


 Poetul anticomunist Mircea Dinescu, unul dintre membrii fondatori ai ONG-ului din Calea Victoriei, cere să fie șters din analele organizației GRUPULUI pentru DIALOG SOCIAL.
„Cînd comuniștii au descoperit în arhivele Siguranței burgheze că eroul atîrnat pe sfîrcul sirenei de la Atelierele Grivița era un jalnic informator răsărit din flegmele clasei muncitoare ca Afrodita din spuma mării, spitalele, cartierele, stațiunile balneo-climaterice, străzile și școlile cu numele Vasile Roaită au fost degrabă rebotezate, iar statuia din bronz a ciripitorului a fost aruncată pe șestache la fier vechi.
Cum au reacționat micii funcționari ai indignării publice de la Grupul pentru Dialog Social cînd au aflat că junele procuror Lazăr le mai punea în cîrca disidenților din Iepoca de Aur cîte doi ani de îndreptare pe țambalul din beciurile Aiudului!? Vițăvercea! Adică s-au hotărît să topească lanțurile de la picioarele deținuților politici ca să îi ridice lui taica Lazăr o statuie în curtea stabilimentului de pe Calea Victoriei.
Ținutu-s-au oare de nas acești anticomuniști de operetă cînd au decis să îl ungă cu mirul conștiinței civice pe viermele vesel nutrit cu brînza puturoasă a pușcăriilor ceaușiste, care va pîlpîi de-acu’ încolo ca un fluturaș nevinovat pe reverul domnului Liiceanu!?
Ca membru fondator al GDS-ului, solicit ca numele meu să fie șters de pe certificatul de botez al Sfintei Sfintelor Civice, cum părea acest lăcăș de cult al dialogului în 1990. Nu de alta, dar taman zilele astea, cînd se împliniră 30 de ani de la apariția scrisoricii de amor a subsemnatului către Nicolae Ceaușescu, publicată în ziarul Libération, din pricina căreia fusei priponit la domiciliu, n-aș vrea să fiu părtaș la scena în care, pupîndu-l pe procurorul Lazăr pe frunte, GDS-iștii îl vor săruta, post-mortem, pe Nea Nicu în cur”, a scris Dinescu în Cațavencii.
Laura Ștefan, activistă în cadrul mai multor ONG-uri, și-a anunțat și ea demisia din GDS, afirmând că nu se simte reprezentată de decizia de a-l premia pe Augustin Lazăr.


                                                                                                     NapocaNews

Un comentariu:

  1. Domnule Dinescu, "lasa-i sa fiarba in suc propriu"!!!
    Doar si altii au fost lasati!! Nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere