joi, 25 februarie 2021

PROGRAMUL NAȚIONAL ”ȘCOALA DE DUPĂ ȘCOALĂ”

Începând cu semestrul al II-lea al anului școlar 2020-2021, Ministerul Educației organizează și asigură desfășurarea Programului național pilot de tip „Școala după școală“, pentru elevii din C.P. până la clasa a VIII-a inclusiv.

(2) Scopul principal al Programului național pilot de tip „Școala după școală“ este organizarea, în școlile cu clase de învățământ primar și gimnazial, de activități remediale, și diminuarea riscului de părăsire timpurie a școlii.
Articolul 2
(1) Sunt eligibili pentru a participa la Programul național pilot de tip „Școala după școală“, menționat la art. 1, elevii până la clasa a VIII-a inclusiv, aflați în risc de părăsire timpurie a școlii și/sau în risc ori în situație de eșec școlar, în special elevii care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și elevii aparținând grupurilor vulnerabile, cum ar fi elevi romi, elevi din mediul rural...
(2) Pentru participarea la Programul național pilot de tip „Școală după școală“, elevii trebuie să îndeplinească cel puțin unul dintre următoarele criterii de eligibilitate:
b) elevul se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau are situația școlară neîncheiată la cel puțin o disciplină;
c) elevul are nevoie de ore remediale, necesitate dovedită de rezultatele școlare obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului în derulare.
Înscrierea elevului pentru a participa la activitățile de educație remedială organizate în cadrul Programului național pilot de tip „Școala după școală“ se realizează în urma informării acestuia și se face pe baza solicitării scrise a părintelui.
b) organizarea a 20 de ore de activități remediale/lună/elev, cu prezență fizică în clasă;
Condiția ...este de participare a elevilor la cele 20 de ore/lună de activități de educație remedială.

Notă.  Pe lângă pregătirea temelor sub supravegherea cadrelor didactice, elevii vor participa la diferite activităţi completare, cum ar fi cursuri de limbi străine, de utilizare a calculatoarelor, de dans sau jocuri interactive menite să le dezvolte aptitudinile şi imaginaţia. De asemenea, copiii vor servi masa de prânz la şcoală, într-o sală de mese special amenajată, mâncarea fiind livrată de o firmă autorizată de catering.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu