sâmbătă, 27 februarie 2021

Federaţia Sanitas va continua să lupte pentru drepturile salariaților din sănătate și din sistemul social


 Membrii Federației Sanitas au organizat mai multe proteste în această săptămână, pentru a cere drepturile salariale ale personalului medical discriminat. Mircea Ciocan, lider sindical Sanitas Maramureș, promite că eforturile sindicaliștilor nu se vor opri până când vocea oamenilor nu va fi ascultatătă iar  solicitările, onorate.

După mai multe întâlniri cu factori de decizie din Guvernul României, membrii Sanitas au trecut la proteste.

Ne-am întâlnit cu doamna Turcan pentru a cere drepturile salariale ale personalului medical discriminat, cel care a fost neglijat de creșterile salariale, îngrijitoare, brancardieri, infirmiere, personal tehnic, administrativ, ingineri, juriști din cadrul TESA.  Doamna Turcan a înțeles că e foarte important ceea ce revendicăm, și am reușit, cel puțin pentru moment, să blocăm acest elan al guvernului de a tăia sporurile din toate sistemele bugetare, inclusiv din sănătate. A înțeles că sănătatea are particularitățile ei și că sănătatea trebuie să-și impună locul în societate acolo unde se regăsește în scara de valori”, spune Mircea Ciocan, lider Sanitas Maramureș.

: Federația Sanitas a susținut aceste revendicări și prin organizarea de proteste. Salariaţii din sănătate şi Asistenţă Socială au manifestat pentru a atrage atenţia Parlamentarilor, cei care urmează să voteze bugetul pentru acest an, că proliferarea subfinanţării sistemului sanitar şi al celui de asistenţă socială pot aduce aceste sisteme în colaps, cu atât mai mult cu cât în luna martie se aşteaptă valul 3 al pandemiei de COVID-19.

Federaţia Sanitas va continua să lupte pentru drepturile membrilor săi de sindicat şi pentru un sistem sanitar şi unul de asistenţă socială publice şi la standarde europene!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu