joi, 25 februarie 2021

Deputatul AUR Dan Tanasă: “În Transilvania se desfășoară o operațiune geopolitică veche de 800 de ani. Nu puțini cetățeni români devin de rangul doi în localitățile dominate de UDMR

 


Deputatul AUR Dan Tanasă a susținut ieri, 24 februarie, o declarație politică de la tribuna Parlamentului referitoare la situația românilor din Harghita Covasna, trăgând numeroase semnale de alarmă cu privire la asimilarea acestora și lipsa de reacție a autorităților române.

Redăm integral textul declarației politice:

“Doamnelor și domnilor, trebuie să ne venim în fire și să recunoaștem că în Transilvania se desfășoară o operațiune geopolitică veche de 800 de ani. Prin aceasta nu doar că România pierde de facto fațada geopolitică a Carpaților Orientali spre Mare, dar și nu puțini cetățeni români devin de rangul doi în localitățile dominate de UDMR. Afacerile, politicile pe care se susține aceste afaceri, simbolistica, programele educaționale toate converg spre aceasta. În timp ce pentru instituțiile românești, pentru Ministerul Culturii, pentru Ministerul Educației și chiar pentru instituțiile de forță, simbolistica națională a devenit simplă butaforie lipsită de conținut, prietenii noștri dau conținut obsesiei lor istorice privind „Ungaria Mare”. Știu că pare de necrezut, așa este când noi, ca parlamentari am pierdut complet contactul cu populația din județele unde românii sunt aduși în starea de cetățeni de rangul doi, de minoritari discriminați în propria țară, așa e când presa ignoră, uneori cu bună știință, elementul național, pasându-l sub preșul toxic al „propagandei rusești”, în timp naționalismul UDMR, care atentează direct, pe față și necontenit la Constituția României ar fi „bun”.
Doamnelor și domnilor, ni se spune, mulți dintre noi chiar suntem convinși, că doar viitorul contează. Cu cât mai tehnologizat, mai tolerant, cu atât mai bine. Am considerat, eronat, că istoria ne încurcă, „ne învrăjbește”. Și amicii noștri din Ungaria joacă la offside, ajutați de prietenii lor din România. Adică doar ei au dreptul să facă din politică o aplicație practică a istoriei. Numai că, jucând singuri în terenul acesta sensibil, au ajuns la aberații: au ajuns să dea goluri fără portar, pentru că instituțiile românești care ar trebui să vegheze la integritatea statului român, sunt plecate cu alte trebi, vânează oameni de afaceri, politicieni și chiar partide incomode. În timp ce structurile informative ungare sunt încurajate de ministrul ungar de externe să fie cele mai puternice din Europa Centrală (3 feb 2021), interesele legitime ale românilor în propria lor țară, ale țării sunt mai abandonate ca niciodată. În timp ce Ungaria derulează de câțiva ani programul de dezvoltare al Ardealului, Ministerul de Externe român se limitează la ridicola declarație că Ungaria face ce vrea în Transilvania fără girul Bucureștiului! Ultima dată Bogdan Aurescu a cântat această arie minunată zilele trecute, chiar la Bucuresti, la întâlnirea cu determinatul ministru de externe maghiar (Agerpres, 18 feb.). Dar tocmai acest lucru arată că Ungaria face ce vrea în Transilvania cu girul Bucureștiului. Ce înseamnă acest lucru? Că pun în practică preocupările lor mai vechi privind Transilvania. Programul de dezvoltare economică al Ardealului lansat de Budapesta acum mai bine de doi ani capătă forma nu doar a desuveranizării Transilvaniei, dar și a României, pentru că, pentru a-și recucerirea economică și politică a Ardealului, prietenii noștri s-au infiltrat cu ideologia lor revizionistă în toate instituțiile statului român. Ministerul Afacerilor Externe de la București se mulțumește să constate că programul se desfășoară fără acordul statului român? Care stat, din moment ce programul se desfășoară?! Performanța, pentru care îi felicit, este că au reușit, ca de fiecare dată în ultima sută de ani, să-și facă toxicul demers acceptabil: în 1940 a fost acceptabil pentru Germania nazistă. În 1946 a fost acceptabil pentru Uniunea sovietică, iar astăzi este acceptabil pentru ideologia corectitudinii politice. N-am auzit niciun intelectual fin, din cei care vor spitale, nu catedrale, să fie scandalizați de dramatica situație a românilor discriminați pe criterii etnice în inima României.

Înțelegem prea bine complexul istoric al vecinilor noștri – botezat pompos de câțiva ani „geopolitica bazinului Carpatic”, de fapt nostalgia adăpostirii statalității ungurești în voievodatul Transilvaniei după bătălia de la Mohacs. Dar nu înțelegem de ce statul român pune frișcă pe acest complex mental, oferindu-le pe tavă azi, când nu mai fugărește nimeni pe nobilii unguri, statalitatea românească.
Da, știu, pare greu de crezut. Dar acestea sunt faptele.
• Dimensiunea retrocedărilor începute acum 15 ani se apropie de 60 miliarde euro, centrul istoric din mai toate orașele din centrul Transilvaniei fiind retrocedate, ca și o bună parte din terenurile Transilvaniei de Nord, ca în 1940!
• Retrocedările nu s-au făcut în condițiile în care statul român a răscumpărat aceste proprietăți, precum și pe cele agricole, cu bani foarte grei în perioada interbelică.
• Aceste retrocedări s-au făcut pe acte emise de autorități condamnate pentru crime de război, deci ilegale conform regulilor postbelice!
Ieșind din capitolul acesta istoric, absolut necesar, se cuvine să spunem că, în prezent:
• Elevii români sunt îndepărtați sistematic din școli, sub pretextul neîndeplinirii „numărului minim”
• Orele cu valoare identitară sunt ținute preponderent de profesori de altă etnie decât cea română!
• Angajările în funcții publice nu se fac după principiul competenței, ci după criterii de rasă!, în plin secol XXI: „Există în acest moment zeci de instituții publice în care nu mai este angajat niciun român (și nici nu va mai fi vreodată angajat). Primării, școli, case de cultură etc., toate fără niciun român angajat. Iar această situație a fost posibilă în principal datorită art. 108 din Legea nr. 188/1999 care prevede faptul că „În unitățile administrativ-teritoriale în care persoanele aparținând unei minorități naționale dețin o pondere de peste 20% unii funcționari publici din serviciile care au contacte direct cu cetățenii vor cunoaște și limba minorității naționale respective” . (Dan Tănasa, 2018, „Mutați-vă în Covasna și Harghita, domnilor!”)

• Secuii au fost transformați în maghiari – performanță la care regii coroanei Sf. Ștefan nu au aspirat niciodată, considerându-i pe secui una dintre cele trei națiuni privilegiate, alături de unguri și de sași.
• Activiștii care susțin drepturile românilor sunt hărțuiți, discriminați, marginalizați,
• Primarul din Târgu Mureș, chiar la începutul acestui an a sugerat că românii din oraș ar trebui să serbeze Crăciunul separat (canalul youtube al MS24, 25 ian 2021)

Doamnelor și domnilor, vecinii noștri declară că sunt îngrijorați de situația demografiei lor etnice în statele din jur, inclusiv din România. Le împărtășim îngrijorările, pentru că și noi considerăm un gest moral suportul acordat consângenilor noștri din jurul României. Gest pe care statul român nu-l face! Dar nu înțelegem să acceptăm această preocupare pe spinarea comunităților românești. Recunoaștem că, spre deosebire de perioada dualistă, când vecinii noștri acționau de capul lor, astăzi au reușit, să-și multiplice presiunile asupra comunităților românești confiscând pârghii importante în statul român! Este rezultatul celor 31 de ani de politicianism, de veșnică târguială pe seama intereselor românilor. Aceasta trebuie să înceteze.
Transmitem, cu acest prilej, un mesaj și vecinilor noștri de la vest. Suportul acordat coetnicilor nu trebuie să se facă în dauna poporului și a statului român! Invităm la un dialog deschis, bazat pe asumarea gravă a imperativului cordialității româno-maghiare, nu pe manipularea unor instituții de stat românești doar temporar slăbite prin incompetență și arghirofilie. Vă propun, domnilor vecini, să vă amintiți că opera lui Mihai Viteazul, de realizare a Daciei, a fost pentru o clipă dorită și de către principele Bethlen!
Dar indiferent, dacă vă dumiriți sau nu, trebuie să știți, iar noi să ne știm, trezindu-ne, că România, stat membru NATO și UE nu-și poate permite să compromită frontiera civilizației la Gurile Dunării prin înjosirea românilor din inima Carpaților!”

                                                                                                      RGN

Video aici: https://www.facebook.com/watch/?v=472018417307043

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu