marți, 23 februarie 2021

Scriitorul Nicolae Bălţescu ştie să dăruiască...


 ,,La ce te gândesti?". Azi, dragul meu ,,prieten Feisbuc", mă gândesc să spun, un mare și din suflet MULȚUMESC, poetei GABRIELLA COSTESCU... și crede-mă că am un motiv bine întemeiat. Prin amabilitatea distinsei prietene, am primit un colet destul de generos. Sau... chiar foarte generos!

Buna prietenă din Cetatea Sighișoarei, vrednică de toată lauda, a adunat în acest colet:
revista CRENELURI SIGHIȘORENE, editor Asociația Literară ,,CRENELURI SIGHIȘORENE", redactor-șef Gabriella COSTESCU, nr. 16 (ianuarie-iunie), 2020, anul VIII al apariției, unde semnează foarte mulți și valoroși prieteni ai literaturii... ai ,literaturii de bună calitate". Despre acest număr al revistei voi mai face vorbire, doar să-mi permită timpul acest lucru. Promit! Și, chiar merită..
Foarte frumos conceputa, revista se bucură de un colectiv minunat, competent care, împreună, fac minuni și minunății. Mă bucur din suflet pentru acest număr al revistei...
A mai adăugat draga prietenă, câteva volume personale, ale poetului NICOLAE BĂLȚESCU, de la Chișinău (Republica Moldova), cu dedicație și iscălitură pentru poeta MARIANA CRISTINA POPAN, poetul GELU DRAGOȘ, un volum dedicat mie, VASILE BELE, și câteva volume, tot așa cu dedicație și iscălitură pentru COLECȚIA DE CARTE sau FONDUL BIBLIOTECII JUDEȚENE ,,PETRE DULFU". Vă mulțumim pentru efort, și prietenului de la Chișinău, NICOLAE BĂLȚESCU, și doamnei GABRIELLA COSTESCU, pentru amabilitatea de a fi intermediarul acestei minunate bucurii... pentru Gelu DRAGOȘ - un motiv în plus și un cadou minunat, chiar de ziua domniei sale. LA MULȚI ANI, CU SĂNĂTATE ȘI BUCURII DOMNULE ÎNVĂȚĂTOR GELU DRAGOȘ... Urmează să stabilim în privat detalii cum intrați în posesia cărții.

Alăturat acestor minunate cărți, poeta Gabriella COSTESCU (foto 2), mă surprinde, extrem de plăcut, și cu alte două volume de versuri, tot așa cu ,,dedicație și iscălitură", motiv de a mai repeta încă un MULȚUMESC!
(1) - ACELAȘI RAI, (versuri), apărut la Editura Vatra veche, Târgu Mureș, 2020, pag. 68, ISBN 978-606-9014-13-1, cu o prefață de Nicolae BĂCIUȚ. Inclusiv concepția de copertă aparține domnului N. Băciuț. Aici, autoarea, în eseul introductiv CINE SUNT EU, CÂND NU MĂ VEDE NIMENI, afirmă:
,,Cuvintele m-au vindecat
Când scriu, mă simt într-o poveste,
De mă privesc în ochio celuilalt,
Mă recunosc și văd ce îmi lipsește", pag. 7. Superb catren! FELICITĂRI!
(2) - TOAMNA IUBIRILOR MELE, (versuri), apărut la Editura Vatra veche, 2019, Târgu Mureș, pag. 76, ISBN 978-606-546-269-4, copertă realizată de N. BĂCIUȚ (coperta I, ,,Mesteceni", Cornel VANA, artist plastic și coperta IV, foto - în Pădurea Snagov - colecția personală G. Costescu).
Volumul mai este însoțit o grafică ce aparține artistului plastic Viorica ȘUTU) și o prefață LOGOS, CONFESIUNE, EROS - semnată de Ion OPRIȘOR.
Motto-ul, întrece orice cuvânt ce ar mai putea fi rostit în aceste împrejurări:
,,Să cânte iar o alăută
Care vibrează-mbrățișat
În toamna cu iubire nouă
Uitând că vara a plecat", pag. 2
Cam astea ar fi bucuriile pentru ziua de azi! Mă voi opri asupra fiecărui volum pentru recenzie amplă. Am eu o vorbă ,,ai mare grijă ce îți dorești că se poate și întâmpla". Adevarat... Așteptăm și îmi doream întâlnireacu poeta GABRIELLA COSTESCU, din acest motiv și uite cum sunt potrivite de minunat. Mulțumescu-ți, Doamne, pentru aceste minunate și din suflet daruri. Dă-le acestora sănătate și putere. Înțelepciune și gând bun... mintea și inima lor, plină de bunătate, să mai făptuiască astfel de minuni... Doamne ajută să fie bine... pozele spun tot! Amin...

VASILE BELE
Chiuzbaia, 22 februarie 2021

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu