miercuri, 24 februarie 2021

Numărul nunților a scăzut drastic în 2020 în județul Maramureș

 
Pandemia de coronavirus le-a distrus multor tineri din Maramureș visul de a avea o nuntă cu sute de invitați, așa cum este obiceiul în satele din Maramureșul Istoric. Numărul nunților a scăzut drastic în 2020 în județul nostru.

Dacă în alți ani în comuna Ieud erau zeci de nunți într-un an, în 2020 tinerii au preferat să facă doar să cununia civilă și să amâne nunta pentru o altă dată.

”Cununiile religioase au fost mai puține, la starea civilă am avut în jur de 20-25 de căsătorii, dar cununia religioasă nu au făcut-o tinerii pentru că ieudenii erau obișnuiți să facă nunțile mari, acum cu restricțiile care au fost vedeți că nu au putut face numai cu maxim 50-100 de persoane.Dacă bine îmi aduc aminte au fost doar 3 sau 4 cununii religioase anul trecut”, a declarat primarul comunei Ieud, Nicolae Traian David.

În prezent în România, conform hotărârii aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, evenimentele private precum nunțile, botezurile sau alt fel de petreceri, rămân interzise pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Sursa: MaraMedia

Sursa foto: max-media.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu