marți, 23 februarie 2021

Lecții de învățat. Creierul și computerul!

                                                                                                de Viorica Pârja

 20 de ani de experimente biologice și 10 ani de calcule și logaritmi le-au trebuit echipelor de cercetători, savanți și ingineri din Elveția, Israel, SUA, China, Suedia, Marea Britanie, pentru a crea programul de reconstrucție digitală a țesutului cerebral. Utilizând simulările pe computer s-a reușit, digital, crearea rețelei neuronale din creier.

Speranțe pentru sănătate. Folosirea tehnologiei de vârf va putea ajuta la înțelegerea stărilor de sănătate sau boală ale creierului și, în consecință, tratarea unor afec­țiuni ale acestuia. Prin dezvoltarea unor terapii care îşi propun să schimbe programele cognitive ale persoanei, considerând că problemele lor sunt cauzate de faptul că au programe ineficiente, distorsionate.

Și o concluzie necesară: omul este nu doar cogniție, ci, în egală măsură, emoție și afectivitate. Pe acestea se bazează, de fapt, două dintre cele mai în vogă terapii: terapia cognitivă și programarea neurolingvistică.

Iar dacă vorbim despre terapia cognitivă, cunoașterea de sine este foarte importantă, fiindcă s-a demonstrat că este important nu ceea ce ți se întâmplă, ci modul cum reacționezi la ceea ce ți se întâmplă. Contextul în care eşti pus activează tot ceea ce ai nevoie să ştii la momentul respectiv. Și să acționezi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu