miercuri, 2 iunie 2021

Femei agresate de şefi. Semnează petiţia!

 


Violate de șefi. Agresate în timp ce încearcă să lucreze. Milioane de femei se confruntă cu abuzuri sexuale la locul de muncă. Dar, în câteva săptămâni, putem contribui la implementarea unui tratat revoluționar care ar putea proteja femeile de pretutindeni de violența la locul de muncă. Hai să ne transmitem apelul țărilor susținătoare, precum Spania și Argentina, înaintea unui summit global important și să convingem guvernele prezente să susțină legea. Semnează acum!
SEMNEAZĂ ACUM!
Dragi prietene și prieteni,
Mai mult de 120 de femei care lucrează în fabrici de confecții din Lesotho spun că au fost abuzate sexual de superiorii lor. Unele mărturisesc că au fost violate chiar în sediul fabricilor.

Aceste femei nu sunt singure. 80% dintre lucrătoarele de confecții din Bangladesh care au răspuns sondajului au experimentat sau au asistat la violență sexuală și hărțuire la locul de muncă. La fel și milioane de femei din întreaga lume.

Dar, în câteva săptămâni, putem contribui la implementarea unui tratat revoluționar care ar putea proteja femeile de pretutindeni de violența la locul de muncă!

6 țări au ratificat tratatul, dar avem nevoie de mai multe pentru a-l aduce în legislație la nivel mondial. Așadar, hai să ne transmitem apelul direct țărilor lidere, precum Spania, Argentina și Ecuador, înaintea unui summit global important pe tema drepturilor femeilor și să tragem un semnal de alarmă în întreaga lume. Semnează acum!
Aproximativ 1 din 4 țări NU are legi privind hărțuirea sexuală la locul de muncă. Iar acolo unde există legislație în domeniu, de multe ori aceasta nu funcționează în practică. În Franța 30% dintre femei afirmă că au fost hărțuite sau agresate sexual la locul de muncă, demonstrând necesitatea pentru reforme. Conform unui sondaj realizat de BestJobs în 2019, 86% dintre angajații români care s-au simțit hărțuiți sexual la locul de muncă sunt femei.

Dar acest tratat ar putea schimba jocul. Pentru prima dată, țărilor li s-ar solicita să elaboreze legi naționale care interzic violența la locul de muncă, să ia măsuri preventive și să se asigure că supraviețuitoarele au acces la căi de atac în justiție. Alături de reforme naționale curajoase, ar putea schimba viețile femeilor din toată lumea.

Conform unor informații din interior, acum e momentul ca mai multe state să susțină acest tratat. Liderii lumii sunt pe cale să se întâlnească la un summit major în Franța și țările susținătoare sunt pregătite să sprijine acest apel. Deci, hai să strângem 1 milion de semnături și să le transmitem direct vocile noastre. Semnează și distribuie acum!
Poveștile despre agresiune și violență sexuală ne pot da o stare de neputință, dar iată că putem face ceva chiar acum pentru a proteja mai bine femeile din întreaga lume. Generații de femei și aliații lor au luptat deja pentru acest drept. Hai să-i facem mândri.

Cu speranță și hotărâre nestrămutate,

Sarah, Mihaela, Ruth, Naxalli, Chris, Nana, Adela și toată echipa Avaaz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu