miercuri, 30 iunie 2021

În 2021, Martorii lui Iehova țin congrese în 240 de țări și teritorii, în peste 500 de limbi


 Pentru al doilea an consecutiv, din respect pentru viață și sănătate, Martorii lui Iehova au anulat peste 6 000 de congrese ce ar fi trebuit să se desfășoare în diverse incinte din 240 de țări și teritorii de pe întregul pământ. Și în 2021, ei își vor ține congresele la fel ca anul trecut, on-line, în peste 500 de limbi.

În 2020, din cauza pandemiei, congresele Martorilor lui Iehova s-au ținut pe tot globul, inclusiv în România, on‑line. A fost pentru prima dată în ultimii câțiva ani, când Martorii din județe transilvănene precum Maramureș, Satu Mareși altele s-au întrunit virtual, și nu în Sala de Congrese a Martorilor lui Iehova din Negrești-Oaș.

Tema congresului regional al Martorilor lui Iehova din acest an este „Puternici datorită credinței!” În România, programul congresului se va putea urmări și în cele patru limbi majore vorbite aici: română, maghiară, rromani și limbajul semnelor românesc. Întrucât riscul îmbolnăvirilor este în continuare ridicat, congresul va putea fi descărcat sau urmărit doar on-line. Se preconizează o asistență de aproximativ 45 000 de persoane în România. Timp de șase weekenduri din lunile iulie și august, publicul larg este invitat să li se alăture Martorilor cu această ocazie istorică.

Suferința emoțională și însingurarea sunt sentimente dureroase pe care pandemia de COVID-19 le-a adâncit în inima tuturor. Din acest motiv, astfel de evenimente îi ajută pe oameni să se simtă mai puțin singuri, fiind alături de semenii lor care le înțeleg cu adevărat durerea sufletească. Dl. Ionuț Moraru, purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova din România, a declarat următoarele: „Credința i‑a dat putere comunității noastre să facă față pandemiei. Tot credința ne va uni în continuare, chiar dacă deocamdată doar virtual. Zeci de mii de oameni vor urmări în România un program spiritual cu un mesaj puternic, înălțător”.

Pentru Dan și Ruxandra Pintea, în vârstă de 32, respectiv 34 de ani, care locuiesc în Cavnic, congresul va fi un eveniment deosebit. Dan a spus: „Unul dintre motivele pentru care așteptăm congresele este că ele ne reamintesc că facem parte dintr-o mare familie mondială”. Ruxandra a adăugat: „Ne bucurăm de aceste ocazii deoarece ne revedem cu [alți creștini] cu care nu ne-am întâlnit de mult timp și, în plus, putem să legăm noi prietenii”. Domnul Alexandru Sabou, în vârstă de 47 ani, din Satu Mare, a descris această sărbătoare astfel: „Un lucru pe care îl apreciem în mod deosebit la aceste congrese este faptul că indiferent de clasa socială din care provenim toți primim aceeași instruire, după cum și Biblia spune că «Dumnezeu nu este părtinitor»”.

Cei care doresc să vadă programul pot accesa jw.org sau diferite platforme de streaming, precum ROKU TV sau Apple TV. Programul este gratuit și accesibil tuturor. Mai jos sunt prezentate detalii privind datele când programul va fi postat online.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la adresa din subsolul paginii.

 

SesiuneaData postării pe JW.ORGDatele la care Martorii lui Iehova de pe întregul pământ vor urmări programul împreună, on-line
Vineri dimineață28 iunie3, 4 iulie
Vineri după-amiază5 iulie10, 11 iulie
Sâmbătă dimineață19 iulie24, 25 iulie
Sâmbătă după-amiază26 iulie7, 8 august
Duminică dimineață9 august14, 15 august
Duminică după-amiază16 august21, 22 august

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu